Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Známy obchodný reťazec má spasiť exspoločník Penty: FOTO Pristihnutý v situácii, ktorá nepoteší

Jozef Špirko Zobraziť galériu (2)
Jozef Špirko (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Blýska sa kedysi obľúbenému obchodnému reťazcu na lepšie časy? Carrefour podľa najnovších informácií ožíva - regály sa plnia tovarom a údajne sa chystá aj vstup bohatého slovenského investora. Ten si prišiel vybrakovaný obchod pozrieť na vlastné oči. Asi ho zrejme nepotešilo, čo vidí. Široko ďaleko bol jediným zákazníkom.

V pobočke v Poluse sme na prehliadke pristihli bývalého člena finančnej skupiny Penta Jozefa Špirka, ktorý je po odchode od finančného žraloka už niekoľko rokov aktívny v potravinovom biznise. Fotograf si ho všimol aj pri vychutnávaní si lahodného moku pri stánku piva Urpiner. Zaujímavé je, že Špirko vlastní časť akcií tohto slovenského pivovaru.

Aj vzhľadom na tento fakt by práve investovanie do upadajúceho obchodného reťazca mohla byť Špirkova snaha, ako presadiť na trhu viac vlastných slovenských výrobkov. Podľa kuloárnych informácií sa totiž ostatné obchody do spolupráce s podnikateľom veľmi nehrnú.

Jozef Špirko pristihnutý v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Ešte začiatkom roka to pritom s Carrefourom vyzeralo zle-nedobre. Problémy so spoločnosťou Retail Value Stores, prevádzkovateľom týchto obchodov, mali aj dodávatelia, čo bolo dôvodom zmiznutia veľkej časti tovarov z pultov predajní. Obchodný reťazec nedodržiaval lehotu splatnosti faktúr a potravinárom tak dlhuje státisíce eur.

V marci tohto roku sa firma dokonca ocitla v reštrukturalizácii, čím sa chce problémom s dlhami očistiť. Situácia by sa vstupom Špirka mohla zmeniť, bližšie informácie by sa verejnosť mala dozvedieť už v utorok 7. júna. Špirko však bol v piatok veľmi zdržanlivý. "Viem, kvôli čomu mi voláte, ale nemôžem teraz o tom hovoriť. Zavolajte mi po schôdzke veriteľov," povedal pre Topky a následne zložil telefón.

Viac o téme: CarrefourJozef Špirko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu