Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvrat v prípade parkovania: Prokuratúra rozhodla v kauze, ktorá hýbe Petržalkou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Koncesná zmluva na prevádzkovanie nového systému parkovania, ktorú uzatvorila mestská časť Bratislava-Petržalka, bola podpísaná v súlade so zákonom. Konštatuje to správa z prokuratúry, ktorú má redakcia Topky.sk k dispozícii.

Podnet, ktorý podal ešte koncom septembra komunálny poslanec Ján Hrčka, zmietla zo stola ako neodôvodnený okresná prokuratúra. "My takúto informáciu oficiálne zatiaľ nemáme, ale len sa potvrdilo to, čo tvrdíme od začiatku, že celý proces je korektný a v prospech Petržalčanov. To, že niektoré neúspešné firmy sa cez komunálnych poslancov snažia vyvolať mediálny tlak je nedôstojné a neprípustné. S blížiacimi voľbami sa každá takáto vec bude len politizovať. Na škodu veci," reagoval pre Topky.sk starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Prokuratúra Hrčkov podnet zamietla
Zobraziť galériu (2)
Prokuratúra Hrčkov podnet zamietla  (Zdroj: topky)

Prípadom sa v minulosti zaoberal aj Úrad pre verejné obstarávanie. Ten taktiež skonštatoval, že verejná súťaž bola v poriadku. Proces zazmluvnenia nového systému parkovania napádajú najmä niektorí komunálni poslanci a aktivisti. Tí rozbehli v týchto dňoch aj agresívnu antikampaň, ktorá má podľa našich informácií vyvrcholiť na dnešnej verejnej prezentácii nového spôsobu parkovania, ktorú pre obyvateľov Petržalky zorganizovala mestská časť.

Práve dnes o piatej hodine poobede sa v Petržalke, v Dome kultúry Zrkadlový háj, koná verejná diskusia o parkovaní so starostom Vladimírom Bajanom.

Viac o téme: ParkovaniePetržalkaJán Hrčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu