Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Markova (24) mama stále verí v zázrak

Markov najlepší kamarát Andrej Mikuš (25) dodáva Markovej mame Tatiane (45) silu. Zobraziť galériu (3)
Markov najlepší kamarát Andrej Mikuš (25) dodáva Markovej mame Tatiane (45) silu.

PRIEVIDZA/BANSKÁ BYSTRICA - Už takmer dva týždne leží v kóme v bystrickej Rooseveltovej nemocnici Marek Prostinák (24). Vážne poranenia mozgu utrpel pri výbuchu vojenského podniku v Novákoch, kde pracuje. Hoci ho včera začali lekári postupne prebúdzať z umelého spánku, jeho prognózy sú neisté. No jeho mama stále verí v šťastný koniec.

„Keď som bola za Markom naposledy, začal pohybovať viečkami!“ so slzami v očiach si udržiava nádej a optimizmus Markova mama Tatiana Prostináková (45). „Stále verím, že sa z toho dostane, je to bojovník,“ dodáva. Od nešťastného výbuchu takmer nespáva, pre svojho syna by urobila všetko na svete. Aj ona pracuje vo Vojenskom opravárenskom podniku, v čase tragédie však bola doma, v Prievidzi.

„Hneď ako sme začuli výbuch, začala som mať taký zlý pocit,“ spomína na tragédiu. Za pár minút obtelefonovala hádam všetkých známych. Napokon zavolal Markov majster, ktorý potvrdil zlé tušenia: vybuchol sklad, kde pracoval Marek. Rodičia hneď vyrazili do bojnickej nemocnice, tam ich zastihla zlá správa, že vrtuľník ho previezol do Banskej Bystrice.

Markov vážny stav ťažko znáša aj jeho brat Juraj (21), ktorý len pred rokom prekonal vážne onkologické ochorenie. „Veľmi sa bojím aj oňho, že sa mu to vráti,“ hovorí nešťastná mama a dodáva: „Mám pocit, že musím v živote vydržať všetko... Chcela by som sa poďakovať všetkým lekárom, ktorí sa oňho starajú,“ dodáva Tatiana, ktorá je rozčarovaná z postupu vedenia podniku. Tí ich vraj o výbuchu a synovom zranení vôbec neinformovali a nekomunikujú s nimi dodnes!

Marek pracuje v nováckom podniku dva roky a pri výbuchu v Novákoch utrpel ťažké poranenia mozgu a lebky, zranenú mal aj nohu. Lekári ho odvtedy udržiavajú v umelom spánku, včera ho začali pomaly prebúdzať. „Stav pacienta je stále kritický, v umelom spánku ho však nemôžeme udržiavať stále,“ informoval primár ARO Rooseveltovej nemocnice Jozef Války.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu