Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyhodený farár slúžil omšu pod holým nebom

Anton Zlatohlavý vykonáva omše na dvore rodinného domu. Zobraziť galériu (4)
Anton Zlatohlavý vykonáva omše na dvore rodinného domu.

BUDKOVCE - Farníci v Budkovciach stále nevedia nájsť spoločnú reč. Priaznivci Antona Zlatohlavého sa už zmierili s tým, že „ich farár“ už v kostole omšu neodslúži. Tú tam včera po týždňovej prestávke slúžil nový kňaz Marek Pristáš. Usporiadali si teda vlastnú, na pozemku rodinného domu bývalej kostolníčky.

„Strašné, čo sa deje v našej dedine,“ krútia obyvatelia hlavami. Anton Zlatohlavý slúžil omše na dvore rodinného domu každý deň podvečer, zatiaľ čo nový farár, kým sa situácia upokojí, kostol na týždeň zatvoril.

Staršia pani je nešťastná, že časť jej priateliek chodí na omše k starému farárovi. „Rozprávame sa s kamarátkami, ale radšej nie na túto tému. Ony asi nevedia pochopiť, že on už nie je náš kňaz,“ hovorí žena, ktorá išla na omšu s farárom Markom Pristášom.

Anton Zlatohlavý slúžil svoju omšu na dvore kostolníčky o 10. hodine. Hovoril o štvrtej pôstnej nedeli, no nezabudol pripomenúť, aká nespravodlivosť sa stala jemu a jeho asi 50 priaznivcom: „Vyhnali nás z kostola.“ Presne o 11. hodine začala omša v kostole. V tom čase okolo prechádzali obhajcovia starého farára. Prežehnali sa, s niektorými susedmi sa aj pozdravili a pokračovali ďalej. „Situácia ma mrzí. Bohoslužby však oddnes budú. O pokoji v dedine sa však ešte nedá hovoriť,“ mrzí mladého farára Marka Pristáša.

Čo sa udialo v Budkovciach

Farára Antona Zlatohlavého pre neposlušnosť suspendovali. Situácia sa vyhrotila pred desiatimi dňami, keď ho nasilu vysťahovali z fary. Pred týždňom v piatok slúžil omšu nový farár Marek Pristáš. Priaznivci Zlatohlavého však chceli, aby potom slúžil omšu aj „ich“ farár a snažili sa dostať do kostola násilím. V nedeľu potom bola omša za asistencie polície a nový farár kostol na týždeň zatvoril.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu