Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Budkovciach to stále vrie

Časť obyvateľov obce sa stále nevie zmieriť s tým, že farára A. Zlatohlavého im odvolali. Zobraziť galériu (3)
Časť obyvateľov obce sa stále nevie zmieriť s tým, že farára A. Zlatohlavého im odvolali.

BUDKOVCE - Neposlušný farár rozdelil dedinu! Po stredajšej exekúcii odvolaného kňaza Antona Zlatohlavého sa v Budkovciach situácia upokojuje len pomaly. Časť veriacich sa s odchodom suspendovaného farára stále nechce zmieriť.

V piatok si dokonca po „riadnej“ omši nového kňaza vynútili aj improvizovanú bohoslužbu s jeho predchodcom priamo na ulici! Cez víkend si to však už A. Zlatohlavý radšej rozmyslel a neslúžil. Možno sa zľakol policajtov, ktorí hliadkovali pred kostolom...

„Starý farár mal odísť už dávno! Cirkev ho predsa odvolala. Nedal si povedať, a rozhádal tu v Budkovciach celé rodiny. Na čo to bolo dobré?“ pýta sa staršia farníčka, ktorá sa včera tešila na kázeň nového kňaza Marka Pristáša. Tomu už stihli dať v obci zvláštnu prezývku - „puberťák“! Napriek napätému odchodu jeho predchodcu však Pristáš verí, že situácia v Budkovciach sa postupne upokojí: „Chce to čas. Teší ma, že už na poslednej mojej bohoslužbe bolo viac ľudí ako po minulé nedele.“ V reči veriacim, ktorí minulý týždeň neváhali brániť svojho bývalého kňaza aj fyzicky, zdôraznil kresťanskú lásku a pokánie.

Minulý piatok to pred kostolom naozaj poriadne vrelo. „Po mojej omši sa dovnútra dobýjalo asi 30 ľudí. Napokon prišiel bývalý farár, s ktorým sa pomodlili ruženec pred kostolom. Nebola to však riadna bohoslužba. Policajti vtedy prišli preto, lebo môj predchodca má zákaz vykonávať duchovnú činnosť,“ uviedol Pristáš. Suspendovaný farár Anton Zlatohlavý, ktorý sa svojho postu nechcel vzdať ani po stredajšom zásahu exekútora, preto skončil na ulici. Včera ho pred kostolom opäť čakala hŕstka priaznivcov, no už sa neukázal. Asi za zľakol hliadkujúcich policajtov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu