Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bývalý farár záhadne zmizol

Zobraziť galériu (4)

BUDKOVCE - Vyhrotená situácia medzi budkovskými veriacimi sa upokojuje. Po stredajšej exekúcii suspendovaného kňaza Antona Zlatohlavého je v dedine pokoj. Nový farár Marek Pristáš sa takmer po roku čakania nasťahoval na faru. Jeho predchodca sa tam vraj večer po exekúcii vrátil po auto. Potom akoby sa bol do zeme prepadol.

Nikto nevie, alebo nechce povedať, kde Anton Zlatohlavý je a čo robí. „Zlatohlavý tesne pred exekúciou ušiel cez zadné dvere z fary. Utekal ako o život. Dokonca sa potkol a spadol. Prebehol cez potok popri škôlke. Bežal k opustenému amfiteátru. Tam ho čakala oddaná farníčka a odviezla ho autom preč,“ povedal jeden z obyvateľov Budkoviec.

Exekútor po ňom nepátral. Podvečer vraj suspendovaného kňaza našli schúleného neďaleko fary. „Podľa všetkého sa vrátil po auto. Nedostal sa však k nemu,“ dodáva náš zdroj. Exekútor dal auto odtiahnuť. Ostatné jeho osobné veci, ktoré nechal na fare, sústredili do jednej izby. Mladý farár sa tam takmer po roku konečne mohol nasťahovať. Hneď večer mal aj omšu. Ale už nie tak ako po ostatné mesiace. „Predtým Zlatohlavý vždy slúžil omšu hneď po Pristášovi. Teraz kázal iba Pristáš,“ dodáva Budkovčan. Suspendovaný kňaz podľa všetkého našiel útočisko u niektorého svojho ochrancu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu