Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Otrasný prípad znásilnenia a zneužívania v Humennom: Žena (25) má syna s kňazom, zničil jej život

Obžalovaný bývalý kňaz a žena, s ktorou má dieťa
Obžalovaný bývalý kňaz a žena, s ktorou má dieťa (Zdroj: Foto: Tv Joj, svidník.sk)

HUMENNÉ - Šokujúci prípad otriasa mestom Humenné. Bývalý rímskokatolícky kňaz Anton Pavlíček (49) je obžalovaný zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania 12-ročného dievčaťa. S desivým tvrdením prišla dnes už 25-ročná žena, ktorá hovorí, že s farárom má 5-ročného synčeka. Dlhé roky o svojom osude mlčala, prehovorila až na naliehanie manžela, s ktorým sa nakoniec rozviedla.

Na hummenskom okresnom súde začalo pojednávanie s obžalovaným kňazom. Žena tvrdí, že má proti mužovi dostatok dôkazov.  Ako povedala, to čo zažila, keď mala 12 rokov, ju psychicky zasiahlo a zničilo jej celý život. Vychováva ich spoločné dieťa. Podľa nej ju okolie zavrhlo. Kvôli situácii, v ktorej sa ocitla, si nemôže nájsť ani prácu. Po rokoch sa so svojím trápením zverila manželovi. Posmelil ju, aby šla na políciu a tam všetko rozpovedala.

Peklo na fare

"Najprv ma len obchytkával. Prvý raz ma znásilnil, keď som mala 12 rokov," spomína žena. Ako malé dievčatko kňazovi dôverovala. "Myslela som si, že to tak musí byť. Ale dosť ma to zraňovalo," povedala. Ako ďalej opísala, kňazovi dôverovala a rokmi sa do neho zaľúbila. Nemala otca, preto v mužovi videla oporu. Kňaz jej dával darčeky, no vyžadoval povoľnosť. Žena teraz tvrdí, že má dôkazy, ktoré ho jednoznačne usvedčujú, sú nimi fotky, či svedkovia. Aj iní kňazi museli podľa nej o situácii vedieť, pretože s obžalovaným kňazom ju na fare stále vídali. 


Prečítajte si aj:

Po rokoch vyplával na povrch otrasný prípad sexuálneho zneužitia: Kňaza už rieši Vatikán


Keď mala dvadsať rokov, porodila ich dieťatko. Ako informuje Pluska.sk farár otcovstvo priznal po roku a platí alimenty. "Začalo sa ďalšie peklo. Farár môjmu manželovi nadával do buzerantov. Vyžadoval si, aby som mu dávala syna. Nevydržala som a všetko som môjmu mužovi vyrozprávala. Vnímal to tak, že je na druhej koľaji, že nevydrží takto žiť s farárom za chrbtom a vzťah sa nám rozpadol," doplnila žena s tým, že až potom farára udala. 

Obžalovaný bývalý kňaz sa k prípadu odmieta vyjadrovať, je na invalidnom dôchodku, nemal obhajcu, pridelil mu ho súd. Ak mu vinu dokážu, hrozí mu trest odňatia slobody až na 12 rokov.

 

 

Viac o téme: DieťaTrestKňazTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu