Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najnemravnejšia obec na Slovensku: Kňaz, ktorý kradol, viní učiteľku, že otŕčala prsia

starosta Čierneho Brodu Pavel Nagy
starosta Čierneho Brodu Pavel Nagy

MOSTOVÁ - Obcou pri Galante otriasa poriadny škandál. Učiteľka náboženstva ukázala svoje prsia na sociálnej sieti a kotalícky kňaz kradol v obchode. Starosta je nešťastný, pretože deti v škole teraz nemá kto učiť náboženstvo.

Poriadne zamotaný problém musia vyriešiť v obci pri Galante. "Učiteľka aj kňaz tu učili. Oni sa striedali. Teraz deti učí len kňaz," povedal riaditeľ Základnej školy v Mostovej Kristián Vanko. Farár spravuje tri dediny, a to Čierny Brod, Mostovú a Čiernu vodu. Ako povedal starosta Čierneho Brodu Pavel Nagy pre televíziu Joj, od začiatku školského roka ostala škola bez učiteľky náboženstva, pretože farár ju prinútil, aby dala výpoveď. Podľa neho totiž ukázala svoje prsia na facebooku. Kňaz Antal Szlávik sa ku kauze odmieta vyjadriť.

Starosta Čierneho Brodu ale vzápätí doplnil, že kňaza nedávno prichytili v obchode, ako kradol šampón. "Mám to potvrdené políciou. Vyžiadal som si potvrdenie. Sám porušil božie prikázanie a je zlodej," povedal starosta. Krádež potvrdila polícia. "Muž sa v minulosti dopustil priestupku a na mieste uhradil pokutu v zmysle zákona," uviedla hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová.

Škola bez učiteľky

Škola je bez učiteľky náboženstva, pretože na to, aby mohli prijať novú, musia mať farárov súhlas. Kňaz im ho ale odmieta dať. "Povedal, že chce učiť deti, ja to nechcem. Bol prichytený pri krádeži. Klamal počas omše pred oltárom. Oslovil som arcidiecézu, aby mi dala povolenie na novú učiteľku," doplnil starosta Čierneho Brdu. Prípadom sa kompetentní už zaoberajú.

Reakcia učiteľky

"To nie je pravda. Žiadnu fotku som tam nedala. Som veľmi sklamaná," povedala učiteľka náboženstva Helena pre televíziu.

Viac o téme: KňazNáboženstvoMostová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu