Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Namiesto bezstarostného detstva zažili peklo: Hromadné znásilnenie dievčatiek

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

NAÍ DILLÍ - Dve dievčatká vo veku 2,5 a päť rokov boli znásilnené pri separátnych útokoch v indickej metropole Naí Dillí. Oznámila to dnes indická polícia, informovala tlačová agentúre DPA.

Uviedla, že batoľa uniesli a sexuálne zneužili dvaja muži v západnej časti mesta v piatok večer. Rodičia povedali, že dieťa našli v bezvedomí a krvácajúce v parku neďaleko domova niekoľko hodín nato. Polícia zatiaľ nikoho nezatkla. 

V súvislosti s druhým incidentom, pri ktorom bolo v piatok vo východnej časti metropoly hromadne znásilnené päťročné dievčatko, polícia zatkla troch podozrivých. 
Obe deti sú hospitalizované, lekári označili ich stav za stabilizovaný. 

K brutálnym sexuálnym napadnutiam došlo týždeň po znásilnení a mučení štvorročného dievčatka v Naí Dillí. Násilné činy vyvolali v meste rozhorčenie. "Opakované znásilnenie maloletých je hanebné a znepokojivé. Polícia v Naí Dillí celkom zlyhala v zaručení bezpečnosti," vyhlásil hlavný minister Naí Dillí Arvind Kejrival. 
 

"Kedy sa Naí Dillí prebudí? Dokedy budú dievčatá v indickej metropole obeťami brutálnych útokov: Hromadné znásilnenie 2,5-ročnej alebo päťročnej je hanebné," reagovala na Twitteri šéfka mestskej komisie pre ženy Svatí Malivalová. 

Smrteľné hromadné znásilnenie študentky v nočnom autobuse v Naí Dillí v roku 2012 viedlo k rozsiahlym protestom verejnosti a sprísneniu zákonov. V septembri odsúdil indický súd troch mužov za hromadné znásilnenie japonskej turistky v Džajpure k 20 rokom väzenia. Vlani dostala indická polícia hlásenie o 36.735 znásilneniach. K 2096 z nich došlo v hlavnom meste, informovala agentúra DPA citujúc oficiálne údaje. 

Viac o téme: ZnásilnenieArvind KejrivalSvatí Malivalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu