Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO Andrej (†19) posilňoval a chcel byť ako známy herec: Náhla smrť na ulici v Anglicku

 Andrej Gajdoš Zobraziť galériu (5)
Andrej Gajdoš (Zdroj: Foto: Instagram)

WESTON-SUPER-MARE - Smrť mladého muža otriasla britskými médiami. Slovák Andrej (†19) meral viac ako dva metre a jeho najväčším snom bolo podobať sa na herca Dwaynea "The Rock" Johnsona. Mladík sa venoval kulturistike, v posilňovni trávil niekoľko hodín denne. Cestou z obchodu odpadol, viac sa, žiaľ, neprebral.

Andrej sa zrútil pred supermarketom Tesco v meste Weston-super-Mare, kde žil s rodinou. Na mietse bol mŕtvy, podľa lekára mu praskla hrudná aorta.

Jeho vzorom bol americký herec a wrestler Dwayne Johnson, prezývaný Skala. Andrej sa mu túžil podobať a tomu prispôsoboval svoj život. Mal skvelú kondíciu a pravidelne športoval. Rodina, priatelia a známi sú z tragédie otrasení.

Dwayne Johnson s napnutými
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: facebook, instagram)

Narodil sa na Slovensku, no s celou rodinou sa neskôr presťahovali do Anglicka. Ako informuje metro.co.uk, Andrej trénoval dvakrát denne, no kvôli snahe dosiahnuť svoj sen mať veľké svaly a podobať sa na herca, užíval steroidy. Vyšportovaný mladík meral 2,18 metra. Jeho životný cieľ ostal nenaplnený. "Andrej bol veľmi horlivý kulturista s ašpiroval na to, aby sa stal nový ´The Rock´... svoj cieľ už nedosiahne," povedali jeho blízki.

FOTO Andrej (†19) posilňoval
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Instagram)

FOTO Andrej (†19) posilňoval
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Instagram)

Kvôli užívaniu steroidov sa Andrejovo srdce zväčšilo o polovicu, než je normálna veľkosť. Po smrti objavili v jeho byte štyri rôzne druhy steroidov, stopy po nich, ako aj zvýšený testosterón odhalila v jeho telo pitva. "Andrejovo srdce vážilo 680 gramov a normálne srdce váži medzi 400 a 500 gramov. Nebol to normálny človek," povedal lekár John Oxley, ktorého cituje britský portál, a dodal: "Steroidy spôsobili zväčšenie jeho srdca. Veľké srdce predurčuje hrudné prasknutie." Lekár, ktorý vykonal pitvu, zároveň dodal, že veľké srdce nemuselo byť priamou príčinou smrti.

FOTO Andrej (†19) posilňoval
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Instagram)

Andrejovi skôr diagnostikovali pľúcne problémy, trpel aj akromegáliou,  teda poruchou spôsobenou nadmernou produkciou rastových hormónov.

 

Viac o téme: SrdceSmrťAndrej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu