Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Tragédia na pivnom festivale: V Poráči sa zrútila hojdačka, zabila Dominika (†5)

Hojdačka, ktorá spadla Zobraziť galériu (3)
Hojdačka, ktorá spadla (Zdroj: Foto: RTVS)

PORÁČ - Cez víkend otriasla Slovenskom desivá smrť malého chlapčeka. V areáli rekreačného strediska Poráč park na detskom ihrisku pred reštauráciou sa zrútila drevená konštrukcia hojdačky. Privalila 5-ročného Dominika, žiaľ, neprežil.

Tragédia sa stala v sobotu okolo pol šiestej večer. "Na detskom ihrisku pred reštauráciou, došlo z doposiaľ nezistených príčin k zrúteniu drevenej konštrukcie hojdačky - baranidla, ktorá zasiahla päťročného chlapčeka zo Spišskej Novej Vsi," uviedol hovorca košických policajtov Alexander Szabó. Nikto si nedokáže vysvetliť, ako sa mohlo nešťastie stať. V areáli bolo množstvo ľudí, konal sa tam pivný festival.

Tragédia na pivnom festivale:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: RTVS)

Dieťatku sa razom rozbehli na pomoc prítomní, ktorí privolali záchranárov. Na miesto letel aj vrtuľník. "Na miesto vyrazila najbližšia posádka Rýchlej lekárskej pomoci zo Spiškej Novej Vsi. Takisto aj leteckí záchranári z Popradu. Chlapčeka sme sa usilovali ešte niekoľko desiatok minút oživovať, no žiaľ neúspešne. Podľahol zraneniam hlavy," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Podľa očitých svedkov sa Dominik hojdal na baranidle práve v čase, keď sa začalo preklápať na stranu. Iní hovoria, že dieťa okolo iba prechádzalo a pokúšalo sa uniknúť padajúcej konštrukcii. "Nejaký chlap išiel za vedúcim, aby tú hojdačku zrušil. Práve keď za ním išiel, to dieťa prechádzalo okolo a spadlo to," povedala svedkyňa pre RTVS.

Tragédia na pivnom festivale:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: RTVS)

Prípadom sa zaoberá polícia, začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti nešťastia sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Zisťovať budú aj to, či hojdačku nemohli poškodiť dospelí.

Rodina, priatelia a blízki sú z tragédie otrasení. Mama nebohého chlapčeka sa psychicky zrútila.

 

 

Viac o téme: HojdačkaTragédiaNešťastieChlapčekPoráč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu