Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozlúčka so zosnulými záchranármi bude vo štvrtok

(Zdroj: SITA, TASR)

POPRAD – Posledná rozlúčka so všetkými štyrmi zosnulými záchranármi, ktorí zahynuli pri piatkovom páde vrtuľníka v Slovenskom raji, sa bude konať vo štvrtok 23. júla o 10:00 v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade.

Médiá dnes o tom informovala Zuzana Turočeková, hovorkyňa spoločnosti AIR -TRANSPORT EUROPE. Ako dodala, bližšie organizačné informácie budú známe neskôr.

Pri leteckej tragédii v Slovenskom raji v piatok 17. júla zahynul 44-ročný pilot vrtuľníka Ľubomír Majerčák, 34-ročný letecký záchranár Martin Svitana, 45-ročný lekár Marek Rigda a 37-ročný náčelník Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji Dušan Leskovjanský. Záchranársky vrtuľník sa zrútil v Kláštorskej rokline v Slovenskom raji, keď leteckí záchranári leteli na pomoc zranenému nemeckému chlapcovi. Na miesto už nedoleteli, vrtuľník sa zachytil o drôty elektrického vedenia. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia. Roklina Prielom Hornádu v úseku Lavka pod Kláštorskou roklinou až po Hrdlo Hornádu je až do odvolania pre záchranárske práce uzavretá.

Viac o téme: ZáchranáriSmrťVrtuľník PopradHrabušice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu