Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Novinky vo vyšetrovaní tragédie v Slovenskom raji: Túto príčinu vylúčili!

(Zdroj: SITA, TASR)

POPRAD – Príčinou nehody záchranárskeho vrtuľníka v Slovenskom raji, ktorý sa zrútil v piatok 17. júla pri záchrannej akcii, nebola technická porucha. Uviedol to Peter Zeman, vedúci oddelenia pre vzťahy s verejnosťou na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Ako povedal, „všetky systémy spoľahlivo fungovali, nešlo teda o technickú poruchu“. Definitívna príčina pádu vrtuľníka však podľa jeho slov ešte nie je známa. Vyšetrovatelia čakajú na výsledky ďalších analýz, na ktorých sa stále pracuje.

V súčasnej fáze vyšetrovania podľa Zemana ešte nie je možné povedať, ako presne došlo k nehode vrtuľníka. Otázkou naďalej ostáva aj to, či sa nehode dalo zabrániť. „Na toto je dnes predčasné odpovedať,“ reagoval vedúci spomínaného oddelenia ministerstva dopravy. 

Záchranársky vrtuľník spoločnosti AIR - TRANSPORT EUROPE (ATE) sa zrútil v Kláštornej rokline v Slovenskom raji v piatok podvečer 17. júla. O život počas nehody prišla štvorčlenná posádka, ktorú tvoril 44-ročný pilot vrtuľníka Ľubomír Majerčák, 34-ročný letecký záchranár Martin Svitana, 45-ročný lekár Marek Rigda a 37-ročný náčelník Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji Dušan Leskovjanský. Leteckí záchranári leteli na pomoc zranenému nemeckému chlapcovi. Na miesto však nedoleteli, vrtuľník sa zachytil o drôty elektrického vedenia.

Viac o téme: ZáchranáriPrešovSlovenský raj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu