Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Košičania žiadajú zrušenie rómskej osady: Nedokážeme to už dlhšie znášať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Zrušenie košickej rómskej osady Mašličkovo žiada viac ako tisíc ľudí predovšetkým z košického sídliska Luník VIII, ale aj niektorí obyvatelia mestských častí Pereš, Lorinčík, či sídliska KVK, v susedstve ktorých sa táto nelegálna rómska osada nachádza. Dnes petičný výbor petíciu odovzdal a o petícii informovala členka petičného výboru Ľubica Šulimanová mestské zastupiteľstvo.

Petíciou žiadajú, aby mesto problém riešilo. Obyvatelia z Luníka VIII poukazujú na to, že neprispôsobiví Rómovia z Mašličkova a Luníka IX vyhadzujú veci z kontajnerov na odpad, robia neporiadok, obťažujú obyvateľov a dochádza aj k prepadom. Najmä starí ľudia sa už boja chodiť von a ak idú, tak väčšinou vo dvojici. „Trváme na tom, aby sa týmto stavom mesto zaoberalo a našlo riešenie, lebo už nedokážeme takýto stav dlhšie znášať. Robme niečo, lebo už včera bolo neskoro,“ povedala Šulimanová.

Mestské zastupiteľstvo vzalo jednomyseľne na vedomie petíciu za odstránenie osady Mašličkovo. K tomuto bodu v rozprave nevystúpil žiadny poslanec. Košická mestská časť Západ tohto roku plánuje na Luníku VIII inštalovať minimálne dve bezpečnostné kamery a kontajnery sa budú zamykať. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu