Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Explózia na košickom Pereši: Policajti už začali konať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Nástražné zariadenie vybuchlo v noci nadnes, krátko pred polnocou, v košickej mestskej časti Pereš. Doposiaľ neznámy páchateľ ho umiestnil pred vchodovými dverami rodinného domu.

"Následne výbušné zariadenie inicioval, čím došlo k jeho výbuchu. Počas výbuchu nedošlo k zraneniu osôb," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Explózia poškodila fasádu domu, okno vstupných dverí, kvetináče a časť odkvapového a dažďového systému. Majiteľ domu vyčíslil škodu na 3000 eur.

"Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý miesto činu spolu s kriminalistickým technikom dokumentoval niekoľko hodín. Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločiny nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a všeobecného ohrozenia a prečin poškodzovania cudzej veci," uviedol Szabó.  Za daný skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Polícia na objasnení tohto skutku, vzhľadom na jeho závažnosť, intenzívne pracuje.

Viac o téme: ExplóziaKošicePereš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu