Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Synáčik šéfky z Jahnátkovho rezortu terorizuje susedov: Sú z toho zúfalí, bezmocní sú aj policajti!

Tomáš, syn Slávky Jánošikovej, zvykne robiť v šalianskom byte hlučné párty. Zobraziť galériu (5)
Tomáš, syn Slávky Jánošikovej, zvykne robiť v šalianskom byte hlučné párty. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Včera sme vás informovali o tom, že sexi asistentka generálnej riaditeľky sekcie pôdohospodárskej politiky a rozpočtu na ministerstve pôdohospodárstva má veľmi blízko k synovi svojej šéfky Slávky Jánošíkovej Tomášovi. To samozrejme vyvolalo dohady o možnom rodinkárstve pri získaní tohto postu, ktoré ale ministerstvo odmieta. Už z trochu iného súdka sú novinky o tom, že Tomáš nie je práve človek, ktorého by ste si želali za suseda. Aspoň v tomto duchu sa nesú výpovede obyvateľov paneláku v Šali a svedčia o tom aj niekoľkonásobné výjazdy polície do bytu, kde mladík žije. On si však myslí, že je všetko v poriadku a je vlastne tým, ktorého obťažujú.

Prečítajte si aj: Na ministerstve zarába u šéfky sexi frajerka jej syna: Zbalil ju až v práci, románik popierajú!

V panelovom dome nebýva ničím výnimočným, že sa od niektorého suseda zčasu-načas šíri hlasnejšia hudba alebo počuť bujarejšiu zábavu. V prípade Tomáša Jánošíka však už u niektorých obyvateľov pretiekol pohár trpezlivosti a toho, čo sa dá ešte tolerovať a čo už nie. Za dverami bytu sa vraj totiž zvyknú konať párty, ktoré svojou hlučnosťou ďaleko prevyšujú únosnú mieru a keďže sa odohrávajú v neskorých nočných a skorých ranných hodinách, ľuďom v okolí strpčujú život. A to bez ohľadu na to, či je víkend alebo pracovný deň.

Vzťahy so susedmi sa podľa jedného z bývalých susedov naštrbili po odchode Tomášových rodičov z bytu pred niekoľkými rokmi. Oslavy spojené s alkoholom a návštevou kamarátov sa spočiatku nekonali často, ale predsa len dokázali dotknutých zaktivizovať k tomu, aby mladíkovi aspoň dohovorili. Po čase však už slová nezaberali. "Chvíľku stíchlo a o chvíľku.. no, opité hlavy. Kto je trochu citlivejší ohľadne spánku, tak poviem vám, že to nie je nič príjemné," uviedol a dodal, že s Tomášom je ťažká reč. "Tomu môžete rozprávať, on si hudie svoje," vysvetlil s expresívnejším dôvetkom, že "je totálne drzý ako opica".

Obyvatelia v tomto paneláku by už chceli mať v noci pokoj.
Zobraziť galériu (5)
Obyvatelia v tomto paneláku by už chceli mať v noci pokoj.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Na skoncovanie s nočnými excesmi nezabrali ani pripomienky na nedávnej domovej schôdzi. "Dosť arogantne vystupoval, s tým že však on tam býva, on si bude robiť, čo chce a nech sa ostatní nestarajú. Zhruba v takomto znení. Je to mladý človek, pre ktorého je asi svet gombička a nič iné ho nezaujíma len to, z čoho on má nejakú potechu a nejaký úžitok," povedal o jeho správaní sa ďalší sused.

Úspech nemal ani telefonát Tomášovmu otcovi. „Je mu to veľmi ľúto, ale on na nich nemá žiadny dosah. Pokiaľ ja to považujem za nevyhnutné, tak mám zavolať políciu. On proti tomu nič nemá. Nech si to riešia jeho synovia... toto mi odkázal majiteľ bytu," uviedol iný obyvateľ domu.

Intenzita nočného hluku sa tak nezmiernila, ale skôr v poslednej dobe vzrástla. "Je to ako keby ste robili rekonštrukciu bytu o polnoci, padajú stoličky, padajú fľaše, všetci sa prekrikujú, všetci sa smejú...," opísal nám situáciu človek, podľa ktorého to má veľký dopad na nedostatok spánku, následnú únavu a zníženie kvality súkromného aj pracovného života. Žiadaný efekt nedosiahla ani viacnásobne privolávaná mestská a štátna polícia. Akonáhle z bytu odíde, párty sa vraj opäť rozprúdi naplno.

Nočný hluk nezostáva iba za týmito dverami, ale šíri sa aj do okolitých bytov.
Zobraziť galériu (5)
Nočný hluk nezostáva iba za týmito dverami, ale šíri sa aj do okolitých bytov.  (Zdroj: Tip čitateľa)

"Policajti Obvodného oddelenia PZ Šaľa boli na uvedenej adrese niekoľkokrát. Vec vyriešili  na mieste napomenutím a vykonáva sa šetrenie vo veci priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Presný počet návštev nekonkretizovala, ale podľa nášho zdroja ich za posledný rok bolo viac ako desať. Na metskej polícii v Šali evidujú celkovo štyri výjazdy.

Hlavný aktér tohto prípadu, Tomáš Jánošík, však má skôr dojem, že on je ten, ktorému susedia nedajú vydýchnuť. Policajné návštevy v byte pred nami nijako nezatĺkal, dokonca ich početnosť považuje za značne otravnú. „Ja to vnímam už ako obťažovanie,“ povedal nám. „Policajti mi nikdy nedali pokutu za to, že by som rušil nočný pokoj,“ odôvodnil svoje korektné správanie sa. To, že jednu zo sťažností polícia odstúpi ako oznámenie o priestupku voči občianskemu spolunažívaniu na príslušné oddelenie všeobecnej vnútornej správy, zobral na vedomie veľmi pokojne. „Dobre, majú na to právo,“ dodal s tým, že nemá problém to riešiť.

Vlastníkmi spomínaného bytu v Šali sú Slávka a Miloš Jánošikovci, teda Tomášovi rodičia. Chceli sme preto poznať aj názor generálnej riaditeľky na sťažnosti obyvateľov bytového domu. "Nevyšiel od nej žiadny signál, že by s tým chcela niečo robiť a vzniknutú situáciu meniť. Ako môže taký človek, ktorému je ľahostajný osud ľudí, s ktorými roky obýval bytovku, zastupovať a reprezentovať ľudí v dôležitých štátnych funkciách?" pýta sa roztrpečene jeden zo susedov. Jej reakciu sa nám ale získať nepodarilo. S generálnou riaditeľkou sme sa snažili skontaktovať  e-mailom aj telefonicky bez úspechu. Jej asistentka Veronika Gáliková nám však povedala aspoň toľkoto: "Od rána rokuje, my sa takýmito záležitosťami už v práci veľmi nezaoberáme. Riešime podstatné veci."

Pre niektorých ľudí je však pokojný nočný spánok natoľko podstatnou vecou, že ak nepríde k náprave, chcú podniknúť aj ďalšie kroky.

Meno na zvončeku stále patrí Tomášovmu otcovi.
Zobraziť galériu (5)
Meno na zvončeku stále patrí Tomášovmu otcovi.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Rovnako ako meno na schránke.
Zobraziť galériu (5)
Rovnako ako meno na schránke.  (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu