Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vedenie fabriky v Novákoch po výbuchu aj naďalej mlčí

Pri výbuchu muničného skladu zomreli traja ľudia a piati sú nezvestní. Zobraziť galériu (4)
Pri výbuchu muničného skladu zomreli traja ľudia a piati sú nezvestní.

NOVÁKY - Vedenie Vojenského opravárenského podniku v Novákoch sa zatiaľ nevyjadrilo k piatkovému výbuchu v areáli fabriky, pri ktorom zahynuli najmenej traja ľudia. Nereagovali ani na výčitky ministra obrany Františka Kašického, ktorý vedenie kritizoval napríklad za nedostatky v príprave krízového plánu. Minister zatiaľ nechystá odvolávanie vo vedení podniku, chce však rozšíriť riadiaci tím o odborníkov z ministerstva.

"Čo sa týka výmien uvažujeme v súčasnosti o tom, že vedenie podniku doplníme o zodpovedné osoby z ministerstva obrany," povedal dnes novinárom Kašický po stretnutí s prezidentom Ivanom Gašparovičom.

Situácia v okolí závodu je zatiaľ pokojná, na rozdiel od minulých dní do fabriky už neprichádzajú ďalšie záchranné tímy. Strážna služba na vrátnici odmieta poskytnúť akékoľvek informácie, ČTK sa nepodarilo dovolať žiadnemu predstaviteľovi firmy. Mlčia aj zamestnanci fabriky, ktorý prichádzajú alebo odchádzajú do jej areálu. Vraj majú od vedenia zákaz rozprávať sa s médiami.

Pokojná situácia je aj v samotnom meste Nováky a v okolitých dedinách, kde piatkový výbuch narobil škody. Nevidno žiadne rozbité okná, ktorých vraj boli po detonácii stovky. V školách sa podľa žiakov vyučuje, otvorené sú aj miestne obchody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu