Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodiči, cesty nie sú bezpečné: Pozor na záveje a poľadovicu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA – Všetky sledované cesty, diaľnice či rýchlostné komunikácie na Slovensku sú zjazdné. Vodiči by si však mali dávať pozor na cestách v okresoch Martin, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Rožňava a Spišská Nová Ves.

Z dôvodu silného sneženia a vetra, vytvárajúceho snehové jazyky a záveje, je tu vyhlásený 1. kalamitný stupeň. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke zjazdnost.sk Snehové jazyky sa tvoria aj na cestách v úseku Pusté Pole a Bajerovce. SSC vodičov ďalej upozorňuje, že horský priechod Súľová a cesty Gemerská Poloma - sedlo Súľová i Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie sú uzatvorené pre všetku dopravu z dôvodu popadaných stromov a konárov na vozovku. 

Pre záveje sú zas uzavreté komunikácie 3. triedy medzi Štrbou a Šuňavou, rovnako aj Mlynicou a Novou Lesnou. Cesta medzi Bystrou a Srdiečkom je zjazdná len so snehovými reťazami. Na komunikáciách 2. triedy v okrese Revúca a na cestách 3. triedy v oblasti Serede varuje SSC pre zľadovateným snehom do dvoch centimetrov. 

Horský priechod Zbojská je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony. Horský priechod Veľké Pole, Šútovce a cesta Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a Oslany - Cerová sú uzatvorené pre vozidlá dlhšie ako desať metrov. SSC varuje aj pred tvorbou poľadovice pri dažďových, zmiešaných alebo snehových zrážkach.

V stredu varuje pred tvorbou poľadovice na celom území Slovenska

Meteorológovia varujú v stredu (11.2.) pred poľadovicou, ktorá sa môže ojedinele tvoriť na celom území Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal na tento deň do 8.00 h výstrahu 1. stupňa. Podľa SHMÚ tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo v doprave, infraštruktúre či pri pohybe osôb.  Výskyt poľadovice je v danom ročnom období bežný, avšak môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

SSC: Upozorňuje vodičov na nárazový vietor v okolí Banskej Štiavnice

Vodiči by mali v tejto chvíli zvýšiť svoju pozornosť v okolí Banskej Štiavnice, kde fúka nárazový vietor. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke www.zjazdnost.sk. Taktiež varuje pred tvorbou poľadovice pri dažďových, zmiešaných alebo snehových zrážkach.

Pre záveje je podľa SSC uzavretá cesta tretej triedy medzi Mlynicou a Novou Lesnou. Obchádzka je možná cez Veľký Slavkov. V dôsledku silného vetra sa na cestách v úseku Pusté Pole - Bajerovce tvoria snehové jazyky. Cesta medzi Srdiečkom a Bystrou je zjazdná len so snehovými reťazami. SSC upozorňuje taktiež na hrozbu padania skál na horskom priechode Šturec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu