Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Sulík s kontroverzným tričkom vyvolal rozruch: Toto si myslí o Aliancii za rodinu!

Richard Sulík počas včerajšej noci Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík počas včerajšej noci (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Richard Sulík mal v tom jasno! Počas včerajšej referendovej noci si obliekol tričko s jasným odkazom. Liberál a šéf Slobody a solidarity s ním vyvolal obrovský rozruch, keďže boli na ňom vulgárne nápisy.

Sulík bol podporiť odporcov referenda v ich štábe, kde sa mohutne tlieskalo a oslavovalo neúspech. Účasť bola mizerná, a tak sa mohol s aktivistami zabávať aj Sulík. To, čo si však obliekol, vyvolalo rozruch. Posúďte sami.

FOTO Sulík s kontroverzným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Poslanec Európskeho parlamentu už včera veril, že kvórum pre platnosť referenda nebude naplnené a celý "humbug" okolo referenda sa skončí. Uviedol to približne dvadsať minút pred oficiálnym ukončením hlasovania v dnešnom referende o rodine. Sulík prišiel sledovať priebežné výsledky referenda na stretnutie, ktoré zorganizovala občianska iniciatíva "Povedzme nie nezmyselnému referendu".

FOTO Sulík s kontroverzným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Účasť 21,41 percenta je tretia najnižšia v histórii

Účasť na sobotňajšom referende o rodine, ktorá podľa neoficiálnych výsledkov Štatistického úradu SR dosiahla 21,41 percenta, je tretia najnižšia v histórii plebiscitov samostatnej Slovenskej republiky. Najnižšiu účasť malo referendum z 22. októbra 1994. Išlo historicky o prvý plebiscit v dejinách samostatného Slovenska a občania mali odpovedať, či má NR SR prijať zákon, ktorý by prikázal preveriť pôvod peňazí použitých v privatizácii. Referendum sa skončilo fiaskom, zúčastnilo sa na ňom 19,96 percent občanov.

Podobný výsledok malo aj referendum z 11. novembra 2000, na ktoré prišlo hlasovať 20,03 percenta oprávnených voličov. Občania v ňom mali odpovedať na otázku: "Ste za to, aby sa NR SR uzniesla na ústavnom zákone: Volebné obdobie NR SR, zvolenej v roku 1998, sa končí dňom volieb do NR SR, ktoré sa vykonajú do 150 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov referenda?" Vypísanie referenda o konaní predčasných parlamentných volieb iniciovalo HZDS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu