Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Strana TIP vraj vie čo Slovensko potrebuje: Toto by nám dopriali

Tomáš Hudec
Tomáš Hudec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko podľa mimoparlamentnej strany TIP potrebuje spoluprácu a nie napätie ako počas kampane pred referendom o ochrane rodiny.

"Referendum rozdeľovalo Slovensko a jeho výsledky ukázali, že voliči túto tému odmietli," povedal šéf strany Tomáš Hudec.

Strana verí, že výsledky referenda budú dostatočným signálom pre politikov, aby sa zaoberali riešeniami, ktoré slovenským rodinám skutočne pomôžu. "Slovensko potrebuje spoluprácu a nie napätie, také, ako počas referendovej kampane," doplnil Hudec.

Podľa Slovenskej občianskej koalície (SKOK) treba po nenávistnej kampani zmieriť krajinu, čomu má pomôcť aj odluka cirkví od štátu. "Ľudia na Slovensku odmietli nenávisť a netolerantnosť," povedal predseda prípravného výboru strany Juraj Miškov s tým, že výsledok preto hodnotí pozitívne.

Tvrdí, že Slovensko potrebuje prijať moderné reformy, ktoré sú v ostatných krajinách bežné. SKOK už ohlásil kampaň za odluku cirkví od štátu. Do pracovnej parlamentnej skupiny sa podľa poslanca Daniela Krajcera prihlásili všetky parlamentné strany, okrem Smer-SD a SaS. Krajcer diskusie o odluke cirkví začal už ako minister kultúry za vlády Ivety Radičovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu