Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

TESCO sa opäť vyznamenalo: Zákazník išiel kúpiť kurča, zaplatil viac!

Zákazník išiel kúpiť kurča, zaplatil viac
Zákazník išiel kúpiť kurča, zaplatil viac (Zdroj: Foto: youtube)

BRATISLAVA - Do redakcie nám napísal rozhorčený čitateľ, ktorý sa ráno vybral do potravín na nákup. Zaujala ho výhodná cena chladeného kurčaťa, preto si jedno kúpil. Pri pokladni, ale zaplatil viac, a to preto, lebo novú cenu ešte obchodný reťazec nestihol nahrať do systému.

Vaše tipy

"Ráno som sa pobral na nákup raňajok. Poznáte to, rožky, chlieb, mlieko, ostatné mám doma. Pri vchode mi do očí udrela obrovská ceduľa - Kurča chladené za 1,39 eur. Super cena, pomyslel som si. Poviem to priamo a otvorene. Táto ceduľa zmenila moje ekonomické správanie a namiesto toho, aby som doma vybral prasa z mrazáka, rozhodol som sa pre to kurča," vyznáva sa čitateľ. Svoj zážitok opisuje ďalej: "Vstúpim do obchodu, kde ma čaká veľký mraziaci box plný kurčiat, ale pozor, už za cenu 1,79 eur. Ej, bodaj vás, kde sa stratila tá úžasná cena? Strácam chuť pečeného kuraťa a vracia sa mi chuť mrazaného prasaťa... Asi som zle videl. Prejdem za roh mraziaceho boxu a tam znova cena 1,39 eur."

Čitateľ sa predsa len rozhodol a chladené kurča si kúpil v domnení, že za tovar zaplatí nižšiu sumu. "Pri pokladni platím 1,79 eur a s dokladom utekám do informačky. Časové zdržanie približne päť minút a vysvetlenie, že sa to ešte nenahralo do systému ma trápi asi tak, ako psa rybka v akváriu. Otázne však je, ako často sa stáva takéto ovplyvnenie nášho správania? Je to len nepozornosť zamestnancov alebo pravá ruka nevie, čo robí ľavá? zamýšľa sa.

Na problém sme sa opýtali kompetentných v Slovenskej obchodnej inšpekcii. "Ak zistíme nedostatok a bol porušený zákon, obchodnému reťazcu hrozí sankcia," uviedla hovorkyňa Slovenskej obchodnej inšpekcie Danuša Krkošová. Ako ďalej vysvetlila, jednoznačne vznikla chyba na strane predajcu a je to ich problém, keď nestihli nahrať novú cenu do systému. "Platí tá cena, ktorá je pri tovare, pretože zákazník sa pre kúpu rozhoduje často práve na základe ceny," dodala. Ak zákazník zistí podobné nedostatky, môže sa s podnetom obrátiť práve na spomínanú inštitúciiu, ktorá sa preverovaním podobných prípadov zaoberá. 

Cena kurčaťa v Tescu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu