Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Flašíková-Beňová: Janušek je nekompetentný

Monika Flašíková-Beňová Zobraziť galériu (2)
Monika Flašíková-Beňová

BRATISLAVA - Minister výstavby a regionálneho rozvoja Marián Janušek (SNS) je absolútne nekompetentný, vyhlásila včera v diskusnej relácii televízie JOJ De Facto europoslankyňa za stranu Smer-SD Monika Flašíková-Beňová.

Myslí si, že Janušek zlyhal pokiaľ ide o čerpanie peňazí zo štrukturálnych fondov Európskej únie. "Kladie všetky možné zábrany na to, aby tie peniaze do regiónov došli", povedala Beňová, pričom zdôraznila, že europomoc je jedným z hlavných nástrojov na vyrovnávanie regionálnych rozdielov.

Europoslanec Peter Šťastný v relácii kritizoval zahraničnú cestu Roberta Fica do Líbye. Premiér podľa neho "ponížil" hodnoty, ku ktorým sa hlási demokratické Slovensko. Beňová tvrdila, že sa v Európskom parlamente nestretla so žiadnou negatívnou reakciou na Ficovu návštevu Líbye. Osobne však nepovažuje premiérovo rozhodnutie stretnúť sa s Kaddáfím za dobré.

Šťastný nie je proti, aby Slovenská republika legislatívne upravila spolužitie párov rovnakého pohlavia. "Niekde nejaká registrácia by mala byť", poznamenal s tým, že registrované partnerstvo by malo uľahčiť spolužitie homosexuálov. Smer by mal o právach sexuálnych menšín vážne diskutovať, myslí si Beňová, podľa ktorej ide o typickú agendu sociálnodemokratických strán. Je tiež proti tomu, aby Smer dával verejné prísľuby cirkvám, že túto tému neotvorí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu