Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nečakané problémy RegioJetu : Zrušil vlak z Bratislavy do Košíc, chce odškodňovať!

Regiojet má prvé problémy na slovenských železniciach Zobraziť galériu (4)
Regiojet má prvé problémy na slovenských železniciach (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - RegioJet hlási prvé problémy. Dnes odriekol plánovaný spoj z Bratislavy do Košíc. Je za tým softvérová porucha. Firma sa okamžite ospravedlnila a ponúkla cestujúcim náhradnú prepravu. Pozrite si zmeny, aby ste sa vyhli komplikáciám pri cestovaní.

RegioJet dnes odhlásil spoj spoj IC 401 Bratislava - Košice v celej trase. Stojí za tým softvérová porucha. Firma okamžite zareagovala a cestujúcim sa ospravedlnila. "Vážení cestujúci, veľmi sa Vám ospravedlňujeme, ale boli sme nútení odrieknuť spoj IC 401 Bratislava - Košice v celej trase. Vlak IC 401 bol odrieknutý kvôli softwarovej poruche na rušni, táto porucha bola v spolupráci s firmou Siemens odstránená," píšu na stránke s tým, že cestujúcim bude preplatená stopercentná kompenzácia a 20 eur navyše!

Spoj nahradia autobusovou dopravou. "Vlak IC 402 Košice - Bratislava bude na trase Košice - Kysak - Liptovský Mikuláš nahradený náhradnou autobusovou dopravou, z Liptovského Mikuláša sa bude pokračovať vlakom. Predpokladané meškanie je 30 - 60 minút. Cestujúci, ktorí využijú našu náhradnú dopravu, cestujú zadarmo. Pri meškaní nad 60 minút cestujú zadarmo všetci naši cestujúci."

Cestujúci si budú môcť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Komplikáciam sa cestujúci nevyhnú, RegioJet im to chce však vykompenzovať. "Lístky môžete bez akéhokoľvek poplatku stornovať 15 minút pred odchodom spoja. Cestujúci, ktorí sa rozhodli pre storno svojho lístka, si môžu peniaze vyzdvihnúť na pobočkách RegioJet alebo Student Agency. V prípade, že vlastnia kreditový lístok, peniaze môžu využiť na ďalšie cesty. Za vzniknutú situáciu sa Vám veľmi ospravedlňujeme," napísal RegioJet na svojej stránke.

RegioJet na Slovensku

Súkromný český železničný dopravca RegioJet spustil v nedeľu 14. decembra vnútroštátnu linku na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy. Cesta by mala trvať necelých päť hodín. Novinka je súčasťou decembrovej zmeny cestovných poriadkov. Celkovo budú medzi Bratislavou a Košicami jazdiť denne tri súpravy vlakov tam a späť. Z hlavného mesta SR bude odchádzať o 05.50 h, 11.50 h a 17.50 h. Opačným smerom plánuje z metropoly východného Slovenska vyrážať o 05.17 h, 11.17 h a 17.17 h.

RegioJet bude využívať pre pravidelnú osobnú dopravu viacsystémovú lokomotívu Vectron s maximálnou rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu. Vlakové súpravy budú mať desať vozňov s kapacitou 412 cestujúcich.

Nečakané problémy RegioJetu :
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RegioJet)

Lístky na novú trasu sa predávajú už niekoľko týždňov. Cestujúci si ich môžu kúpiť na internetovej stránke dopravcu alebo na pobočkách RegioJet a Student Agency. Jančura priznal, že vlaky zadarmo pre študentov a dôchodcov, ktoré od 17. novembra zaviedla vláda Roberta Fica, spoločnosti nabúrali plány. "Uvidíme, či si nájdu platiaci občania cestu k nám a naplnia náš vlak. Ak nie, zvažujeme, že by sme študentov začali voziť tiež zadarmo," pripustil s tým, že počkať chcú do Vianoc.

RegioJet už v súčasnosti prevádzkuje železničnú dopravu na trase z Bratislavy do Komárna so štátnou dotáciou. Spoje do Košíc bude vypravovať na komerčnej báze, teda bez dotácie od štátu. Od polovice októbra pritom medzištátnou linkou spojil metropolu východu s Prahou. Na trati jazdí jeden pár vlakov s raňajšími odchodmi z oboch miest.

Regiojet predstavuje lokomotívu Vectron
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Priamou konkurenciou RegioJetu na trase Košice – Praha je od nedele 14. decembra ďalší súkromný dopravca z Českej republiky Leo Express, ktorý sa zameriava najmä na cestujúcich vo večerných a nočných hodinách. Z Košíc do Prahy bude vlak štartujedenne o 23.14 h a z Prahy do Košíc o 14.15 h.

Požiadajte o pôžičku v ZUNO  a každý rok môžete mať mesiac voľna od splátok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu