Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Špeciálny súd odsúdil muža, ktorý podplácal policajtov

Špeciálny súd v Pezinku
Špeciálny súd v Pezinku

BRATISLAVA - Senát Špeciálneho súdu v Pezinku dnes uznal vinným Jozefa H. z trestných činov podplácania, nedovolenej výroby a držby omamných a psychotropných látok, obchodovania s nimi a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Podľa obžaloby mal Jozef H. okrem iného ponúknuť úplatok policajtom, ktorí kontrolovali jeho vozidlo, pričom v ňom našli injekčné striekačky s obsahom bieleho prášku. Policajti u tohto muža našli aj 147 kusov nábojov.

Vzhľadom na to, že jeden z trestných činov bol spáchaný ešte za účinnosti starého Trestného zákona, súd vyhlásil dva výroky o treste. Jedným obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere 2,5 roka a druhým trest odňatia slobody vo výmere 9,5 roka.

Ďalej mu súd uložil trest zákazu viesť motorové vozidlo na päť rokov a trest prepadnutia veci v hodnote 8 467 korún. Súd obžalovanému uložil aj ochranné protitoxikomanické liečenie. Rozsudok zatiaľ nenadobudol právoplatnosť. Obžalovaný sa proti rozhodnutiu odvolal. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu