Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Slovensko zašle na boj proti ebole 15 tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák podpísal v stredu (10. 9.) rozhodnutie o poskytnutí finančnej humanitárnej pomoci regiónu západnej Afriky v súvislosti s bojom proti epidémii eboly. Informoval o tom Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Pomoc vo forme finančného príspevku vo výške 15.000 eur poskytne Slovenská republika prostredníctvom Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorá je koordinátorom opatrení na boj s týmto vírusovým ochorením.

"Vyčlenením finančnej humanitárnej pomoci z prostriedkov Oficiálnej rozvojovej pomoci ministerstva zahraničných vecí SR prispievame k snahám medzinárodného spoločenstva o zastavenie šírenia tohto ochorenia v regióne," uviedol tlačový odbor.

V Bruseli sa v pondelok 15. septembra uskutoční zasadnutie na vysokej úrovni k situácii týkajúcej sa odpovede členských štátov EÚ na pretrvávajúcu epidémiu eboly v západnej Afrike zo spoločnej iniciatívy európskej komisárky pre humanitárnu spoluprácu EÚ Kristaliny Georgievy a ďalších dvoch európskych komisárov.

Ebola si podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie vyžiadala v poslednej vlne už viac ako 1800 životov, pričom počet postihnutých je dvojnásobne vyšší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu