Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

TOP tipy pre rodičov školákov: Prinášame vám rady, ako ráno ušetriť čas a vyhnúť sa stresu!

Tipy pre rodičov školákov Zobraziť galériu (3)
Tipy pre rodičov školákov (Zdroj: buzzfeed.com)

BRATISLAVA - Školský rok začína a väčšina rodičov už plánuje ranný nabitý harmonogram. Bude treba vstávať o čosi skôr, pripraviť deťom desiatu, prinútiť ich vstať, odviesť ich do školy či nezabudnúť školskú tašku. Existuje ale mnoho spôsobov, ako si ranné rituály zjednodušiť, aby každý deň nezačínal takým stresom. Tu je niekoľko rád.

Ak ráno musíte pripravovať desiatu pre viac detí, bude omnoho jednoduchšie, ak si túto záležitosť odpustíte a venujete čas niečomu inému. Pripravte desiatu večer vopred a dajte ju do mrazničky. Keď ju ráno vyberiete, ideálne pripravená bude akurát na pred obedom. Môžete si ich pripraviť aj na viac dní dopredu.

Ak chcete svojej ratolesti dožičiť aj vitamíny, ideálne je zabaliť mu do školy aj ovocie. Menšie deti majú ešte problém s hryzením do tvrdšieho jablka, takže im ho vopred krájame. Ak jablko rovnomerne rozkrájame pozdĺž stopky a dáme po jeho obvode gumičku, jablko ostane neoschnuté a nemusíme na jeho balenie použiť žiadnu misku.

Tipy pre rodičov školákov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: buzzfeed.com)

Počas zimných mesiacov by deťom viac pomohla teplá desiata. Ideálna je nejaká hustá polievka, ktorú ráno iba narýchlo zohrejete a dáte do malej termosky na kávu či čaj. Deti ta budú mať nielen potrebné tekutiny, ale aj chutnú zdravú desiatu.

Každé dieťa obľubuje niečo, čo nie je pre jeho vývoj a zdravie až tak prospešné, ako napríklad nutelu. Ak chcete, aby bola aj ovca celá, aj vlk sýty, dajte dcére či synovi do misky jeho obľúbenú sladkosť a k tomu viac druhov zeleniny a ovocia. Naučí sa tak, že všetko nezdravé sa musí vyvážiť niečím chutným a vhodným. Môže si napríklad namáčať do nutely banán.

Ak vaše deti celkovo nechcú jesť desiatu a každý deň vám ju donesú domov, treba len popracovať na forme podávania. Stačí, keď na obal, do ktorého desiatu balíte nakreslíte smajlíka alebo niečo vtipné a ostatné deti v škole sa svojou malou závisťou postarajú o to, aby to vaše chcelo svoju originálnu desiatu zjesť.

Tipy pre rodičov školákov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: buzzfeed.com)

A na záver: Odborníci sa zhodujú, že ak krájate dieťaťu chlebík na menšie kúsky, vždy je lepšie rozkrojiť tento sendvič diagonálne, nie vertikálne alebo horizontálne.V oboch kúskoch tak bude rovnaký podieľ všetkých ingrediencií a zároveň sa bude jednoduchšie jesť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu