Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pretekárska legenda Jozef Studenič skončila v base: Opitý za volantom, koľko nafúkal?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bývalá pretekárska legenda Jozef Studenič sa opäť dostala do problémov so zákonom. Policajti ho prichytili opitého za volantom a preto skončil za mrežami. Sudca už dnes rozhodne o jeho treste. Pre Studeniča to pritom nie je prvý alkoholový výstrelok počas jazdy.

Studenič mal opletačky so zákonom už v roku 2005, vtedy mu zobrali vodičák na rok, keď bol podozrivý z rýchlej jazdy na svojom luxusnom aute. V roku 2009 zase odmietol policajtom fúkať a následnu mu zobrali vodičák. Viacnásobný majster motošportu v Československu zamestnáva policajtov aj naďalej.

Najnovšie nafúkal 1,35 promile, informujú Noviny TV JOJ. Po opakovanom fúkaní už mal len 0,73 promile. Policajti ho zadržali okolo 20 hodiny večer na Eisnerovej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Po štandardných úkonoch smeroval rovno do policajnej cely. Dnes predstúpi pred okresného sudcu, ktorý rozhodne o jeho osude. Horzí mu vysoký trest.

Polícia ho už obvinila a teraz mu hrozí aj ďalšie odobratie vodičáka. Alebo dostane pokutu či zákaz šoférovania. Studenič je známy nielen z pretekárskych okruhov, ale aj svojim nenapraviteľným správaním za volantom. Bežná kontrola mu takto zaistila ďalšiu neslávnu pozornosť.

Studenič to skúšal aj v politike. V roku 1998 kandidoval za Mečiarove HZDS a neskôr potom za Gašparovičove HZD. Do parlamentu sa však nedostal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu