Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smerácka poslankyňa a učiteľka z Komjatíc opitá za volantom: Plač a trpká ľútosť nad činom!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB)

KOMJATICE – Opitá obecná poslankyňa a zároveň učiteľka základnej školy si sadla za volant a šoférovala. Na jej krátkej ceste autom však určite nečakala policajtov. Keď jej dali fúkať, namerali až 1,42 promile. Okrem morálneho prehrešku bude teraz tvrdo pykať za svoju nerozvážnosť! Keď sme sa s ňou spojili, rozplakala sa a trpko ľutovala svoj čin. Okrem toho, Smeráci ju budú riešiť už na najbližšom zasadnutí.

Poslankyňa obecného zastupiteľstva za Smer a učiteľka Mária Derďaková veru nejde príkladom svojim žiakom. Keď sa v piatok večer poberala z oslavy, mala vypité a sadla na volant. Pôvodne mal pre nu prísť syn, ale rozhodla sa mu ísť naproti. Po malej chvíľke za volantom ju zastavili policajti. Dali jej fúkať a v krvi zistili až 1,42 promile!

"Dopravná hliadka v Komjaticiach spozorovala  v sobotu asi o 2,40 hod. osobné vozidlo, ktorého vodič nedal pri odbočovaní znamenie o zmene smeru jazdy. Pri kontrole bola vodička podrobená dychovej skúške, ktorá preukázala 1,42 promile. Vodička bola obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Poverený policajt dal návrh na vznesenie obžaloby a vodička bola predvedená na súd," povedala nám nitrianska hovorkyňa policajtov Renáta Čuháková.

Následne putovala do cely predbežného zadržania a odtiaľ pred súd. Vyviazla s podmienkou a bez vodičského preukazu na jeden a pol roka. Taktiež už nebude môcť byť v zastupiteľstve. Preto sa nemohla ani zúčastniť eurovolieb, kde mala sedieť v komisii.

Obecná poslankyňa a učiteľka Derďaková so starostom Komjatíc
Zobraziť galériu (4)
Obecná poslankyňa a učiteľka Derďaková so starostom Komjatíc  (Zdroj: FB)

Ozvali sme sa pani Derďakovej, ktorá je v obci známa organizovaním kultúrnych akcií, aby nám povedala dôvod, prečo sadala za volant pod vplyvom alkoholu. "Chcela som ísť len kúsoček naproti synovi, ktorý mal prísť pre mňa. Nikdy takto nechodím. Som z toho na nervy," priznala sa pani učiteľka. A zjavne sa to neoplatilo, tento kúsoček bude ešte poriadne dlho ľutovať.

"Pre obec obetujem svoj čas, rodinu a toto sa mi stane. Neskutočne to ľutujem," dodala a rozplakala sa do telefónu. Na fanúšikovskej stránke Komjatíc sa objavilo jej vyjadrenie, kde ľudia debatovali o incidente. Učiť plánuje aj naďalej. Riaditeľka voči nej nechce vyvodiť dôsledky.

"Ospravedlňujem sa za svoje osobné zlyhanie a hlavne za to, že som sklamala tých, ktorí mi verili. Mrzí ma to o to viac, že som učiteľka. Verím, že žiaci si nebudú zo mňa v tomto brať príklad, ale z vecí, ktoré pre nich a pre dedinu robím a budem robiť."

Obec jej vyjadrenie zverejnila na Facebooku
Zobraziť galériu (4)
Obec jej vyjadrenie zverejnila na Facebooku  (Zdroj: FB)

Opýtali sme sa aj kompetentných v strane Smer, či bude niesť nejaké následky. "Prípadom dotyčnej pani sa bude zaoberať okresná rada strany SMER – sociálna demokracia v Nových Zámkoch na svojom najbližšom zasadnutí," znela odpoveď z centrály Smeru.

Mária môže teraz ľutovať. Našťastie svojim konaním nespôsobila nikomu ujmu na zdraví, pretože jazda pod vplyvom alkoholu, často končí tragicky. Snáď sa z toho poučí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu