Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zázrak, že títo Slováci nikoho nezabili: Tri promile sú pre nich nič, Oravák nafúkal rekord!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN/TVRDOŠÍN/SENICA - Viac ako tri promile nafúkal vodič, ktorý v Drietome v okrese Trenčín spôsobil nehodu a z miesta ušiel. Pár minút po tom ho zadržala policajná hliadka.

Štyridsaťročný vodič Škody 120 išiel po vedľajšej ceste, na križovatke nezastavil na značke STOP, nedal prednosť 23-ročnému vodičovi Peugeotu Boxer a do auta narazil. Pri nehode sa ani jeden z vodičov nezranil, vodič škodovky z miesta zmizol. Pohotovostná jednotka ho krátko nato zadržala. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, pri dychovej skúške mu namerali 1,65 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,44 promile a pri opakovanej skúške mal už 5,52 promile. Vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz a po ukončení vyšetrovania nehody Dalibora zrejme neminie obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Napriek zákazu šoférovať nafúkal takmer tri promile

Sadol za volant napriek zákazu, nafúkal takmer tri promile. Tridsaťročného vodiča Opla Astra zastavili policajti v obci Šajdíkové Humence v okrese Senica. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, vodičovi pri dychovej skúške namerali 1,32 mg/l alkoholu v dychu, čo je 2,75 promile. Muž mal navyše až do januára 2017 uložený zákaz jazdiť. Policajti ho obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Po rozhodnutí súdu skončil vo väzbe. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročný trest.

Vrazil do značky, namerali mu vyše 4,3 promile

Alkoholového rekordmana za volantom chytili policajti v pondelok v obci Nižná v okrese Tvrdošín. Tridsaťšesťročný vodič Kia Carnival vrazil do dopravnej značky vo chvíli, keď okolo prechádzala policajná hliadka. Zjavne opitého šoféra čakala dychová skúška. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, policajti mu namerali 2,09 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte viac ako 4,3 promile. Muža predviedli na policajné oddelenie, kde ho po vytriezvení čaká obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí trest až na jeden rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu