Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V piatok večer sa otvoria chrámy, bude Noc kostolov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Desiatky kostolov sa v piatok vo večerných hodinách mimoriadne otvoria pre verejnosť. Už po štvrtýkrát sa uskutoční akcia Noc kostolov. Najviac chrámov sa otvorí v Nitrianskej diecéze.

Mimoriadne sprístupnené kostoly pripravujú pre záujemcov zadarmo prehliadky aj inak neprístupných miest, bohatý duchovný program. Okrem katolíckych kostolov sa do tohtoročnej akcie zapájajú aj ďalšie kresťanské cirkvi. Dnes o tom informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Projekt Noc kostolov, ktorý sa tento rok uskutoční v piatok 23. mája od 18:00, je založený na dobrovoľnej spolupráci farností, reholí a spoločenstiev, ktoré spoluvytvárajú program. Podobne ako vlani ani tento rok nemá svojho garanta, preto sa koná len na miestach, kde chcú v tomto projekte pokračovať.

Mottom je každý rok iný biblický verš, ktorý odkazuje práve na noc alebo je slovo noc jeho súčasťou. Tohto roku je to verš z knihy Genezis: „Nech sú svetlá na nebeskej oblohe, aby oddeľovali deň a noc a označovali obdobia, dni a roky.“ (Porov. Zach 14,7).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu