Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kávičkári pozor, Brusel chce šetriť: Vaše kávovary sú už od januára v ohrození!

(Zdroj: archív)

BRATISLAVA – Naše kávovary sú v ohrození. Brusel plánuje šetriť na energiách a dotknúť by sa to mohlo aj kávovarov v našich domácnostiach. O novej regulácii sa ešte len diskutuje, ale v prípade, že by vošla do platnosti, eurokrati by si posvietili na to, čím doma varíme kávu!

Po novom by sa kávovar mal po určitom čase vypnúť a ušetriť prebytočnú energiu. Takto by sme mali ušetriť naše peňaženky a neposlednom rade aj životné prostredie. Vypnutie kávovaru môže však ohroziť teplotu vašej horúcej kávy.

Informovali o tom rakúske noviny Die Presse. "EÚ by sa mala zaoberať dôležitejšími otázkami. Ohrievací cyklus kávovarov sem určite nepatrí," ozval sa  Hans - Jörn Arp nemecký konzervatívny politik v nemeckých novinách Lübecker Nachrichten. "Ten, kto sa podieľa na tvorbe nezmyselných predpisov pre ľudí sa nemôže čudovať nad tým, že sa potom nechcú zúčastniť volieb do Európskeho parlamentu," varoval pred negatívnymi dopadmi.

V praxi by to malo vyzerať tak, že keď vám kávovar oznámi, že káva je hotová, má už len niekoľko minút na to, aby sa vypol. V opačnom prípade by vám mohlo hroziť, že kávovar je nevyhovujúci a dopustili by ste sa minimálne prehrešku voči európskym pravidlám.

Keby sa to podarilo poslancom v Európskom parlamente schváliť, nová smernica by mohla platiť už od roku 2015. Ďalšia nemecká politička Júlia Klöckner nebola z toho tiež nadšená. „Človek má dojem, že Európska komisia zúfalo hľadá stále nové oblasti nášho každodenného života, kde by sa dalo niečo regulovať,“ povedala pre Bild.

Na záver si môžeme položiť otázku, či Únia naozaj hľadá na správnych miestach, kde treba šetriť. V minulosti sme písali o tom, že za dizajn nových log európskych inštitúcií politici vôbec nešetrili. Najprv by sa mal asi každý plánovač z Bruselu najprv pozrieť na seba a svoje aktivity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu