Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Urbáni chce odškodniť zimné strediská

Milan Urbáni
Milan Urbáni

BRATISLAVA - Vláda by sa mala podľa podpredsedu Ľudovej strany-HZDS Milana Urbániho zaoberať možnosťou "odškodnenia" prevádzkovateľov zimných stredísk.

Ako uviedol Urbáni dnes pre agentúru SITA, prevádzkovatelia týchto stredísk investovali do svojich zariadení veľké peniaze, aby zvýšili kvalitu ponúkaných služieb - a teraz nie vlastnou vinou sa im investície nevrátia. Mnohí môžu podľa neho dokonca prísť do krachu. "Keď je sucho, vláda odškodňuje poľnohospodárov. Aj v tomto prípade by mala zvážiť možnosť pomoci prevádzkovateľom lyžiarskych stredísk," uviedol Urbáni. Podľa neho by takou formou pomoci mohlo byť napríklad odpustenie daní.

Smer-SD: Bol by to problém


"Odškodnenie" prevádzkovateľov zimných stredísk by bolo podľa podpredsedu strany Smer-SD pre ekonomiku Vladimíra Maňku problematické. "Je to síce rizikový biznis, ale takýmto odškodnením by sme vytvorili nežiaduci precedens. My chceme podporovať cestovný ruch, ale iným spôsobom," uviedol Maňka pre agentúru SITA.

SNS: Turistickému ruchu by bolo treba priznať status verejného záujmu


Turistickému ruchu by podľa Slovenskej národnej strany (SNS) bolo potrebné priznať status verejného záujmu - a až potom prípadne uvažovať o "odškodňovaní" prevádzkovateľov zimných stredísk, s ktorým prichádza Ľudová strana-HZDS. Ako uviedol dnes pre agentúru SITA predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj, v lyžiarskom biznise sa nekalkuluje na jeden rok, ale vo viacročných periódach. Poukázal, že minulá zima bola napríklad nadštandardne dlhá, preto zohľadnenie takého faktoru, ako je slabá zima nie je správne. "Na druhej strane, ako vlastencovi, mi je ľúto, že naše strediská nemôžu konkurovať
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu