Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Volebný víkend prinesie drastickú zmenu počasia: Na čo všetko sa môžeme "tešiť"!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Slnečné a nadpriemerne teplé počasie sa končí, volebný víkend bude chladný a upršaný. Ochladí sa v priemere až o desať stupňov. Veľmi nepriaznivé počasie bude najmä na horách severného Slovenska, kde meteorológovia očakávajú silnú víchricu a 20 až 40 cm snehu.

Piatok - slnečno a naďalej na toto obdobie veľmi teplo. Najvyššia denná teplota 14 až 19 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 9. Slabý premenlivý vietor.

Sobota - Slovensko zasiahne studený front. Ráno na západe veľká oblačnosť, ktorá bude smerovať na juhovýchod, popoludní prechod k premenlivej oblačnosti. Ráno a dopoludnia na severozápade, neskôr aj na ostatnom území dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Hranica sneženia bude popoludní postupne klesať, na severozápade večer na cca 500 m, pričom sa na horských priechodoch môžu začať tvoriť snehové jazyky a záveje. Nočná teplota 4 až -1. Denná teplota 12 až 17, na severozápade 5 až 10, popoludní výraznejšie ochladzovanie. Cez deň západný, na východe spočiatku južný vietor, ktorý zosilnie na 5 až 10, v nárazoch 15 až 20 m/s (20 až 35, nárazy 55 až 70 km/h). Na vrcholoch hôr víchrica.

Nedeľa - v noci spočiatku premenlivá oblačnosť a miestami prehánky, na horách snehové. Na náveterných svahoch aj trvalejšie sneženie. Neskôr od západu veľká oblačnosť až zamračené a dážď, od cca 500 m sneženie. Nočná teplota 2 až -3, na juhozápade aj teplejšie. Denná teplota 5 až 10 stupňov, na severe miestami 0 až 5. Západný až severozápadný vietor 5 až 10, v nárazoch 17 až 22 m/s (20 až 35, nárazy 60 až 80 km/h). Na vrcholoch hôr silna víchrica. Na horských priechodoch miestami tvorba snehových jazykov a závejov.

SHMÚ vydal na sobotu výstrahu prvého stupňa pre vietor pre Bratislavský, Košický, Nitriansky a Trnavský kraj a výstrahu druhého stupňa pre Banskobystrický, Trenčiansky, Prešovský a Žilinský kraj. Rovnaké výstrahy platia aj v nedeľu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu