Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovensko aj naďalej trápi silný vietor: Výstraha platí pre celé územie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sever Slovenska dnes opäť trápi mimoriadne silný vietor, miestami fúka v nárazoch rýchlosťou 30 až 50 metrov za sekundu. Pred vetrom na severe krajiny varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vo forme výstrahy tretieho, najvyššieho stupňa.

Tento stupeň by mal platiť do pondelka 17. marca do 6:00 v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji, pričom následne sa zmení na druhý stupeň výstrahy. Tá bude platiť do pondelkového večera do 21:00. Na ostatnom území však dnes fúka tiež. V Bratislavskom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji platí výstraha druhého stupňa. V Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji bude veterno do pondelkovej noci do 2:00, vtedy sa výstraha zmení a prvý stupeň bude platiť do 14:00.

V krajoch Trenčianskom a Košickom bude veterno do 21:00. Vietor v tomto prípade fúka v nárazoch rýchlosťou 20 až 30 metrov za sekundu, v prípade prvého stupňa výstrahy rýchlosťou 17 až 25 metrov za sekundu. Pre južnú časť Slovenska vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa. Tá platí do pondelka do 20:00 v okresoch Krupina, Veľký Krtíš, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica a Prešov. Ľudia by si mali dávať pri silnom vetre veľký pozor, môže byť nebezpečný pre rôzne aktivity, no môže tiež spôsobiť mimoriadne materiálne škody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu