Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hviezdoslavovo námestie dnes patrí hokejovým fanúšikom a deťom v maskách

Pohľad na veľkoplošnú obrazovku na Hviezdoslavovom námestí
Pohľad na veľkoplošnú obrazovku na Hviezdoslavovom námestí (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V znamení maškarných bálov i hokeja sa bude niesť dnešný deň v bratislavskom Starom Meste. Na Hviezdoslavovo námestie môžu prísť Bratislavčania podporiť slovenských hokejistov, na klzisku sa bude konať detský maškarný bál a mestská časť večer organizuje aj druhý ročník Staromestského maškarného bálu. Dnes o tom informovala hovorkyňa staromestskej samosprávy Alexandra Obuchová.

Hokejový súboj medzi Slovenskom a Slovinskom začne mestská časť na veľkoplošnej obrazovke premietať od 09.00 h. Detský maškarný bál na ľade potom odštartuje o 14.00 h. "Vstup pre všetky deti v maskách bude na klzisko zdarma. Chlapci a dievčatá môžu zároveň súťažiť o najkrajší kostým," vysvetlila Obuchová. Na deti čaká vystúpenie krasokorčuliarskeho oddielu klubu Slovan Bratislava. Vyhodnotenie najlepších masiek bude o 15.00 h a deti sa potom môžu zabaviť na diskotéke na ľade.

"Ak chcete zažiť očarujúcu atmosféru starej Bratislavy, stretnúť grófov a grófky či elegantné páry ako vystrihnuté zo začiatku 20. storočia, príďte sa zabaviť na Staromestský maškarný bál," pozýva hovorkyňa. Pripomína, že bály a maškarné plesy v minulosti neodmysliteľne patrili k starej Bratislave.

"Stretávali sa na nich mešťania, známe osobnosti i bežní Prešporáci, neskôr Bratislavčania. Všetky podujatia sa pýšili vysokou úrovňou a noblesou a účasť na nich sa považovala za prestížnu," priblížila. Túto tradíciu sa minulý rok rozhodla samospráva Starého Mesta obnoviť.

Prvý ročník Staromestského maškarného bálu sa niesol v duchu témy od Prešporku k Bratislave, tento rok bude bál venovaný spomienkam na zlaté časy operety a jej velikánov. Program je rozdelený na dve pódiá. Operetnou časťou hostí prevedie Metropolitný orchester Bratislava so svojimi sólistami. Predstavia sa nielen slovenskí umelci Lucia Komorovská a Patrik Horňák, ale aj sólisti Tatjana Schullern a Franz Leitner z Rakúska či manželia Anita Lukács a Zsolt Vadász z Maďarska.

"Hlavnou hviezdou večera bude slovenská diva Sisa Lelkeš-Sklovská," podotkla Obuchová. Na druhom pódiu sa o zábavu postará Marián Čekovský so svojou skupinou. Staromestský maškarný bál sa uskutoční v hoteli Carlton. Škraboška je povinná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu