Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tipos dá Slovanu za reklamu milión eur: Mohol mať za to logo na monoposte F1!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hokejový Slovan a najmä majiteľ klubu Juraj Široký sa môžu tešiť. Po štátnom Transpetrole k nim prichádza ďalší štedrý sponzor, ktorým sa stal Tipos a v tejto sezóne im poskytne 1 080 000 eur. Podľa odborníka by si však za túto sumu mohol pokojne zaplatiť logo na monoposte F1.

Podľa denníka SME si môže Široký, považovaný za mecenáša Smeru, mädliť ruky nad tučnou čiastkou, ktorej protihodnotu bude tvoriť reklama na štadióne či logo na dresoch hráčov. „Slovan je jediný celoslovensky populárny hokejový klub a pre Tipos je toto partnerstvo nielen prirodzené, ale aj výhodné,“ vysvetlil rozhodnutie Tiposu jeho hovorca Rastislav Čépe. Marketingový konzultant Marián Timoracký pre denník povedal, že za milión eur "by svoje logo mohli mať na bočnici monopostu F1 a sledovali by ho stámilióny divákov po celej zemeguli".

Tipos však nie je jediným štátnym podnikom, ktorý Slovan podporí. Už roky je hlavným partnerom Transpetrol a nechýba ani účasť Slovenskej pošty. Lotéria však napriek podobným zmluvám s Transpetrolom získa širšie výhody, ako napríklad logo na ľadovej ploche, dresoch a prilbách hráčov, autobuse a schodoch na tribúne. Spot budú vysielať nad plochou a predaj lístkov pôjde aj cez systém Tiposu.

Najväčší rozdiel je v sume, ktorú firmy zaplatili. Kým Tipos dá milión za sezónu, Transpetrol za polovicu sezóny necelých 40-­tisíc eur. Podľa ľudí z mediálnych agentúr a firiem ale lotéria mohla získať viac, napríklad aj práva na využitie hráčov, ktoré takto nemá.

Hovorca lotérie však informoval, že suma je podľa nich adekvátna. „Prezentácia Tiposu bude na celom štadióne, ktorý počas jedného zápasu navštívi desaťtisíc fanúšikov,“ dodal Čépe. Zmluva bola uzatvorená na rok, po ktorého skončení vyhodnotia úspešnosť a rozhodnú, čo ďalej.

Slovan chcel pritom podľa Čépeho uzatvoriť dohodu na viac rokov a pýtal aj viac peňazí. Presnú sumu však nechcel nikto uviesť. Slovan tak má tentokrát až jedenásť hlavných partnerov, ktorých príspevky mu vykryjú polovicu rozpočtu. V rokoch 2007 až 2010 Tipos Slovanu poslal 2,2 milióna eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu