Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Majského ponuka z basy: Za slobodu pol milióna!

Majský je ochotný za slobodu zaplatiť.
Majský je ochotný za slobodu zaplatiť.

BRATISLAVA - Veľkopodnikateľ Jozef Majský sa chce za každú cenu dostať na slobodu. Prostredníctvom svojho advokáta požiadal Špeciálny súd o prepustenie z väzby, pričom ponúkol aj finančnú záruku.

Novému Času to potvrdil Majského advokát Peter Filip. Podľa našich informácií sa chce Majský z basy dostať na kauciu 500-tisíc Sk.

Špeciálny súd, na pôde ktorého bude v pondelok pokračovať pojednávanie v kauze tunelovania nebankových subjektov, informáciu nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. „Súdu bola doručená žiadosť o prepustenie obžalovaného Jozefa M. z väzby. Súd sa ňou bude zaoberať v priebehu hlavného pojednávania,“ povedala hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková. Advokát Filip nemá predstavu, kto a z čoho v prípade prepustenia bývalého veľkopodnikateľa kauciu zaplatí. Filip tento týždeň podal dovolanie na ministerstvo spravodlivosti, ktoré by mohlo zvrátiť právoplatné rozhodnutie Najvyššieho súdu. Ten zamietol sťažnosť veľkopodnikateľa proti väzobnému stíhaniu.

Majský je za mrežami už 44 dní. O väzbe rozhodol v decembri minulého roku Špeciálny súd po tom, ako sa Majskému nepodarilo doručiť súdnu zásielku. Veľkopodnikateľ je obžalovaný z tunelovania nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia. Doteraz sa však nezúčastnil ani na jednom z vytýčených pojednávaní. Už v pondelok ho čaká premiéra, pred senát Špeciálneho súdu ho totiž predvedú z bratislavského Justičného paláca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu