Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V roku 2014 by malo ísť na mlieko a ovocie pre školy 197 mil. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V roku 2014 by mala Európska komisia podporiť rozvoz mlieka a ovocia do škôl sumou 197 miliónov eur. Do programov podporujúcich konzumáciu mlieka a ovocia v školách sa zapája aj Slovensko.

V rokoch 2011/2012 išlo na program školského mlieka na slovenských školách 573 000 eur, v ovocnom programe nám Európska únia prepláca 73 percent nákladov, teda prispela sumou takmer 1,9 milióna eur.

Európska komisia teraz prichádza so zmenou vo svojom návrhu, ktorý predloží Európskemu parlamentu. Po novom by sa mliečny a ovocný program mali spojiť do jedného rámca. "Spojenie týchto dvoch programov značne zjednoduší ich realizáciu a zlepší ich efektívnosť," hovorí Ingrid Ludviková zo Zastúpenia Európskej Komisie v SR. Jednoduchšie by to mali mať pri zapájaní sa do programu vnútroštátne orgány, školy i dodávatelia.

Mottom kampane je „Stravujte sa zdravo, cíťte sa dobre“. Program dodávok výrobkov poľnohospodárskych podnikov do škôl sa bude viac zameriavať aj na výchovné opatrenia, ktorými sa má zvýšiť povedomie detí o zdravých stravovacích návykoch.

Účasť na programe je pre členské štáty dobrovoľná a budú si môcť vybrať, ktoré výrobky chcú distribuovať. Doterajší mliečny a ovocný program na školách využíva ročne takmer 30 miliónov detí v rámci EÚ. Do programu školské mlieko sa zapájajú všetky členské krajiny EÚ, ovocný program využíva 25 členských krajín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu