Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragická dohra novoročnej nehody: Kristián (†16), ktorý šoféroval auto smrti, si ľahol pod vlak!

Kristián (vľavo) po smrti kamaráta spáchal samovraždu Zobraziť galériu (2)
Kristián (vľavo) po smrti kamaráta spáchal samovraždu (Zdroj: TV JOJ)

PÚCHOV - Kamaráti sú už spolu. Kristián (†16) z Lysej pod Makytou sa dva dni po tom, čo opitý spôsobil nehodu, pri ktorej zahynul jeho kamarát Lukáš (†17), rozhodol skoncovať so životom. V rodnej obci si v noci zo štvrtka na piatok ľahol na koľaje a počkal na smrť. K zúfalému kroku ho zrejme nedotlačili len výčitky svedomia, ale aj nenávistné odkazy.

Rušňovodič prichádzajúceho vlaku už zrážke nedokázal zabrániť a mladíka ležiaceho na koľajach v Lysej pod Makytou prešiel. Chlapec nemal šancu prežiť, mohutný kolos jeho telo doráňal na nepoznanie. "Záchranári na mieste už len skonštatovali smrť muža bez identity," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Nebohého nebolo možné identifikovať, podľa medializovaných informácií však ide o toho istého mladíka, ktorý po silvestrovskej zábave spôsobil smrteľnú nehodu v obci Záriečie. Kristián vtedy sedel za volantom Fabie, v ktorej sa viezol spolu s kamarátmi Lukášom a Daliborom z chaty v Lysej pod Makytou do Púchova. V Záriečí však pravdepodobne dostal šmyk, s autom zišiel z cesty a narazil do plota.

Tragická dohra novoročnej nehody:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV JOJ)

Jeden z chlapcov Lukáš pri náraze z auta vyletel a ostal ležať na zemi. Záchranári, ktorých na miesto privolal ľahko zranený Dalibor, sa ho pokúšali oživiť, no márne."Ešte o polnoci mi volal, blahoželal mi a o trištvrte na 4 prišiel, že má rozbitý telefón a že ide volať záchranku," uviedla vtedy pre Tv JOJ Daliborova mama. Kristián, ktorý sedel za volantom, vyviazol len so škrabancami. V krvi mu však namerali až 1,73 promile alkoholu a za smrť Lukáša ho pravdepodobne čakal nemalý trest.

Dva dni po nehode sa však rozhodol vziať osud do vlastných rúk a so životom nadobro skoncoval. Podľa ľudí z Lysej pod Makytou ho k zúfalému kroku zrejme dohnali aj nenávistné odkazy, ktoré mu neprajníci nechávali na sociálnej sieti. Svoju úlohu však s veľkou pravdepodobnosťou zohrali aj výčitky po smrti dobrého kamaráta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu