Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jahnátkovi radí bývalý agent ŠtB

Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek
Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek

BRATISLAVA - Meno poradcu ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka pre oblasť energetiky a transport ropy i plynu možno nájsť vo zväzkoch komunistickej tajnej služby. Vladimír Černek (56) v nich figuruje ako agent s krycím menom Vlado.

Človeka s rovnakým menom a vekom, ako má poradca ministra hospodárstva, eviduje vo zväzkoch komunistickej Štátnej bezpečnosti Ústav pamäti národa. Vladimír Černek (56) tam figuruje ako agent s krycím menom Vlado. „Pán Černek je poradca ministra pre energetiku a transport plynu i ropy,“ potvrdil Novému Času hovorca rezortu Branislav Zvara. „Viete, koľko tam takých ľudí je. Prosím vás, a čo s tým narobíte? Roky som robil v diplomatických službách, tam s tým nič nespravíte. Keď vás tam niekto niekedy dal. Nič s tým nemám spoločné, ani s tým nemám problém,“ obhajoval svoju minulosť Černek.

Podľa našich informácií sa o Černekovi uvažuje aj ako o možnom riaditeľovi podniku Transpetrol, ktorý prepravuje ropu. „Personálne otázky tohto typu sú záležitosťou pána ministra,“ vyjadril sa k jeho menovaniu hovorca Zvara. „Nikto mi to neponúkol. Mám starosti iného druhu. Ropa, to je číslo 1,“ uzavrel Černek. Podľa obchodného registra figuroval vo viacerých firmách s väzbami na Rusko, ale aj Čínu.
Agent ŠtB
Podľa definície ústavu bol tajným spolupracovníkom, ktorý plnil úlohy pri odhaľovaní, rozpracovávaní a dokumentovaní protištátnej trestnej činnosti, ako aj úlohy, ktoré mali zabrániť takejto činnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu