Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vodiči majú najväčší problém s bezpečným zvládnutím šmyku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

ORECHOVÁ POTÔŇ - Podľa odborníkov na cestnú premávku slovenskí vodiči majú najväčší problém s bezpečným zvládnutím šmyku. Vyplýva to z projektu Najbezpečnejší vodič SR, ktorý prakticky preškolil v Orechovej Potôni, v Centre bezpečnej jazdy takmer 50 vodičov a ďalších 270 pomocou takzvaného e-kurzu.

Dnes o tom informoval inštruktor výcviku Michal Jariabka. "Centrum bezpečnej jazdy pozvalo v týchto dňoch takmer 50 vodičov na celodenný tréning bezpečnej jazdy, pri ktorom účastníci bojovali o titul Najbezpečnejší vodič Slovenska. Súťaž bola určená všetkým vodičom, ktorí majú záujem zlepšiť svoje jazdecké zručnosti a naučiť sa zásady bezpečnej jazdy," uviedol Jariabka s tým, že vodiči sa zdokonalili v jazde na povrchoch s rozličnými vlastnosťami v zvládaní pretáčavého šmyku, parkovaní či v poskytnutí prvej pomoci.

"Kontrola nad vozidlom, schopnosť predvídať a odhadnúť vlastnosti vozovky, chladná hlava a niekoľko rokov praxe sú základné predpoklady pre bezpečnú jazdu," vysvetlil inštruktor z Centra bezpečnej jazdy.

Projekt vznikol v spolupráci Centra bezpečnej jazdy a oddelenia Bezpečnosti cestnej prevádzky (BECEP) Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky. "Z národného plánu pre BECEP pre obdobie 2010 až 2020 vyplýva cieľ znížiť počet smrteľných nehôd o 50 percent. Aj to je dôvod, prečo organizujeme kampaň s názvom Najbezpečnejší vodič SR, v rámci ktorej sme bezplatne preškolili desiatky vodičov, vysvetlil Milan Troška, riaditeľ oddelenia BECEP.

Centrum bezpečnej jazdy je najväčšie slovenské centrum zamerané na profesionálne vzdelávanie vodičov všetkých skupín. Je súčasťou jedinečného motoristického areálu Slovakia Ring v Orechovej Potôni. Od svojho vzniku v roku 2011 centrum vyškolilo viac ako 12.000 vodičov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu