Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na mestských hradbách v Bratislave sa dnes začínajú dobové vianočné trhy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na bratislavských mestských hradbách dnes štartujú vianočné trhy. Neponúknu však klasický tovar, ale medzi historické múry vrátia stredoveký život. Návštevníci si budú môcť kúpiť aj vianočné odpustky či nechať si veštiť z ruky.

Mestské hradby zaplaví stredoveká živá hudba, ktorú prinesú gajdoši či harfista, ale aj reprodukovaná od nemeckej skupiny Corvus Corax. Bratislavčania si môžu pozrieť šermiarske vystúpenia i dobový táborový život spolu s rôznymi stredovekými predmetmi.

"Svoje zručnosti im predvedie výrobca kožených predmetov, klasický i umelecký kováč, výrobca zbraní, krajčírka dobových kostýmov, umelecký rezbár a obdivovať sa bude dať aj stredoveká keramika," priblížil Maroš Mačuha, výkonný riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku (BOS), ktorý stredoveké vianočné trhy spoluorganizuje.

Na trhoch na hradbách sa však bude aj ochutnávať. Návštevníkov bude čakať guláš, kapustnica, grilované jedlá, domáce koláče, podpecníky, káva, varené víno i punč. Medzi historickými múrmi sa bude v sobotu 14. decembra piecť aj baran. Okrem toho si návštevníci môžu zastrieľať s anglickými a reflexnými lukmi či kúpiť historický darčekový predmet. Medzi hradbami stretnú aj ovečky či somárika. Dobrovoľné vstupné pôjde na obnovu a oživovanie bratislavských hradieb.

Vianočné trhy budú otvorené dnes od 16.00 do 22.00 h, v sobotu a nedeľu 14. a 15. decembra od 11.00 do 22.00 h. Organizuje ich Bratislavský okrášľovací spolok, spolu s mestom Bratislava a Klubom vojenskej histórie Templári z hradu Bagras.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu