Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Chrípky pribudlo najmä v Martine, v kraji zavreli sedem škôl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA – Chrípkových i respiračných ochorení v Žilinskom kraji od začiatku novembra stále pribúda, tento týždeň museli v kraji zavrieť aj šesť materských a jednu základnú školu.

Najvýraznejší nárast počtu chorých na chrípku zaznamenali hygienici v okrese Martin (o 88 percent), chorobnosť respiračných ochorení najvýraznejšie stúpla v okrese Dolný Kubín (o 10 percent). Podľa veku respiračné ochorenia pribúdajú najmä u 20- až 59-ročných, chrípkové u 15- až 19-ročných.

Ako ďalej informovala Renáta Kortišová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline, hygienikom v Žilinskom kraji nahlásili tento týždeň vyše sedemtisíc akútnych respiračných ochorení, príznaky chrípky lekári pozorovali u približne každého deviateho pacienta.

Podľa veku najviac chorých je medzi deťmi do päť rokov. V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom zaznamenali v celom kraji o 205 respiračných a o 97 chrípkových ochorení viac. Komplikovaný priebeh ochorení sa vyskytol u každého 55. pacienta, pričom najčastejšou komplikáciou boli zápaly prínosových dutín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu