Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sokol rozdelil aj vládnu koalíciu!

Slovenský arcibiskup ospevoval Tisov vojnový štát.
Slovenský arcibiskup ospevoval Tisov vojnový štát.

BRATISLAVA - Slová arcibiskupa Jána Sokola o prezidentovi vojnovej Slovenskej republiky Jozefovi Tisovi rozdelili aj názory vo vládnej koalícii. Kým premiér Fico tvrdo vyhlásil, že Slovenský štát (1939 - 1945) bol fašistický a jeho predstavitelia boli zodpovední za deportácie viac ako 70-tisíc Židov do koncentračných táborov, líder SNS Ján Slota tvrdí, že význam Sokolových slov médiá premrštili.

„SNS jednoznačne odsudzuje fašizmus. Odsudzujeme aj všetko zlé, čo sa urobilo počas vojnového Slovenského štátu. Na druhej strane chcem zdôrazniť, že otec arcibiskup Sokol mal pravdu v tom, že sa vtedy postavilo aj 200 nových závodov a 400 kilometrov železníc,“ vyhlásil Slota. „Nemali by sme si donekonečna sypať popol na hlavu, ako keby sme my Slováci začali 2. svetovú vojnu. Slovensko sa Židom oficiálne ospravedlnilo,“ dodal Slota s tým, že arcibiskup Sokol určite nič zlé svojimi slovami nemyslel. Premiér Fico vo svojom vyhlásení uviedol, že Tisa považuje za človeka, ktorý bol zodpovedný za deportácie Židov a Rómov do koncentračných táborov.


Čo povedal Sokol o Tisovi

„Ja si vážim prezidenta Jozefa Tisa, veľmi si ho vážim. Keď som bol ja dieťa, boli sme veľmi chudobní. Keď bol on prezidentom, boli sme na úrovni. Tu bol blahobyt. Nič nám nechýbalo, pritom bola vojna.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu