Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Návštevníci sa sťažujú: Predajcovia vianočných trhov nevydávajú bločky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Otvorenie Vianočných trhov v Bratislave prilákalo na Hlavné námestie počas uplynulého víkendu 22. až 24. novembra viac ako 15.000 návštevníkov.

Počas prvých troch dní bratislavská samospráva nezistila žiadne mimoriadne porušenia záväzných pravidiel, ale návštevníci trhov sa jej sťažujú, že viacerí predajcovia im po zaplatení nevystavili platobný doklad. Dnes o tom informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

"Bratislavčania sa na samosprávu v týchto dňoch obracajú s takýmito podnetmi. Magistrát sa preto obrátil na finančnú, daňovú správu so žiadosťou o vykonanie kontroly," uviedol Andrassy. Mesto podľa jeho slov denne vykonáva kontrolu dodržiavania zmluvných podmienok a prioritne sa zameriava na predaj dohodnutého sortimentu.

Andrassy pripomenul, že priebeh trhov, správanie sa predajcov, kvalitu ponúkaných jedál či nápojov môžu návštevníci hodnotiť aj na tematickej stránke www.vianocnetrhy.sk. Na stránke Bratislavčania nájdu aj program pripravovaných kultúrnych podujatí, informácie o rozložení predajných stánkov či vianočné recepty.

Vianočné trhy sa konajú v Bratislave na Hlavnom aj Hviezdoslavovom námestí. Na Hlavnom je 30 stánkov určených na predaj tradičného teplého jedla, vareného vína a zvyšných 50 stánkov je vyhradených na predaj darčekov, výrobkov z kovu, keramiky, textílií či dreva.

Samospráva v snahe podporiť ľudovoumelecké dielne vyčlenila tiež 15 stánkov pre tých predajcov, ktorí návštevníkom trhov ponúkajú tradičné, umelecké predmety. Do mestskej kasy trhy podľa Andrassyho prinesú takmer 426.000 eur.

Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavom námestí zase tvorí 14 stánkov s občerstvením, 20 stánkov s predajom suvenírov a Bratislavčania môžu využiť aj ľadovú plochu pred historickou budovou divadla. Vianočné trhy budú trvať do 23. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu