Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Jasnej a na Štrbskom Plese začali so zasnežovaním

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY – Počasie je Tatrancom naklonené, mínusové teploty a očakávaný sneh už dorazili aj do hôr, a tak sa začalo s prvým zasnežovaním. Prvá lyžovačka tak bude možno reálna už počas víkendu na otvorenie zimnej sezóny.

"Vo veľkom sa začalo zasnežovanie v Jasnej a na Štrbskom Plese. Vo večerných hodinách z nedele 24. na pondelok 25. novembra sa prvýkrát v lyžiarskych strediskách spustili snežné delá a zasnežovacie systémy," informovala PR manažérka Tatry Mountain Resorts, a. s., Zuzana Fabianová.

Či sa bude v Tatrách lyžovať už tento víkend, závisí od počasia, potrebných teplôt, vlhkosti vzduchu, mrazu, od smeru a  sily vetra. V Jasnej v Nízkych Tatrách technicky zasnežujú na trase Biela Púť, Koliesko, Priehyba, Luková – Chopok a  Priehyba – Záhradky. "Perinbabe tu pomáha do 100 snežných diel. Na Štrbskom Plese zasnežujú so 16 snežnými delami svahy Interski a Esíčko," dodala Fabianová.

Ak teploty klesnú aspoň na mínus tri až mínus štyri stupne Celzia, v Tatranskej Lomnici by sa v najbližších hodinách mohlo spustiť technické zasnežovanie na svahoch Bukova hora I., Bukova hora západ a na zjazdovke Štart západ.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu