Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na Slovensko sa valí arktická zima: Od zajtra udrie sneh, poľadovica a silný vietor!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Obyvatelia na severe a východe Slovenska môžu už v nedeľu očakávať sneženie. A to nielen také hocaké, spadnúť má tri až 10 centimetrov bielej periny. Na svedomí to bude mať studený front, ktorý k nám prinesie vzduch arktického pôvodu.

Vodiči by si mali dať pozor aj na poľadovicu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v súvislosti s očakávaným snežením vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od nedele 21.00 h do pondelka 21.00 h. 

Okrem regiónov na severe či východe sa poľadovica môže miestami tvoriť aj v okresoch Trenčín, Prievidza, Banská Bystrica či Brezno. Výstraha prvého stupňa v tomto prípade platí od nedele 21.00 h do rána do 9.00 h.

Sneženie môže priniesť záveje a snehové jazyky. Aj pre tento jav vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa, ktorá platí v pondelok od polnoci do 21.00 h. 

V pondelok má silno fúkať. SHMÚ preto vydal takmer pre celé Slovensko výstrahu prvého stupňa proti vetru, ktorý môže dosiahnuť 17 až 22 metrov za sekundu. Na horách na Liptove, ale aj v okresoch Poprad, Banská Bystrica, Spišská Nová Ves či v Rožňave môže vietor dosiahnuť 25 až 33 metrov za sekundu, preto tu platí v pondelok od polnoci do 18.00 h výstraha druhého stupňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu