Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hypernova a Albert na Slovensku končia: Reťazec získa firma blízka J&T

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

BRATISLAVA – Reťazec Ahold, ktorý na Slovensku prevádzkuje obchody Hypernova a Albert, dnes dosiahol dohodu so spoločnosťou Condorum o predaji svojich podnikateľských aktivít v SR. Informovali o tom dnes zástupcovia spoločnosti.

Finančné detaily transakcie neboli uzavreté, ale táto okolnosť nemá na spoločnosť Ahold podstatný vplyv. Transakcia podlieha ešte schváleniu príslušných orgánov. Vysporiadanie transakcie sa očakáva v prvej polovici roku 2014. Ahold podrobne preskúmal strategické možnosti a rozhodol sa predať slovenskú časť svojich podnikateľských aktivít. Odchod zo Slovenska umožní jeho manažmentu sústrediť sa na pokračovanie úspešného rozvoja podnikateľských aktivít v ČR.

Na Slovensku prevádzkuje Ahold 24 obchodov, pričom v roku 2012 dosiahol čisté tržby v hodnote 159 miliónov eur. V Česku Ahold prevádzkuje 283 obchodov pod značkou Albert s čistými tržbami na úrovni 1,76 miliardy eur.

Condorum v súčasnosti prevádzkuje viac ako 90 obchodov pod značkami Terno a Moja Samoška, s vlaňajšími čistými tržbami 127 miliónov eur. Je blízkou skupine J&T.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu