Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Smrť futbalového talentu Jakuba (†18): Umieral pred očami celej rodiny!

V tomto aute vyhasol veľký futbalový talent Zobraziť galériu (7)
V tomto aute vyhasol veľký futbalový talent (Zdroj: FB, Polícia)

HUMENNÉ - Z minúty na minútu prišli o to najdrahšie. Zdrveným rodičom z obce Papín neďaleko Sniny v stredu priamo pred očami vyhasol život syna Jakuba (†18), ktorý neprežil zrážku s návesom kamióna za Nižným Hrabovcom. Matka, otec i brat zo zdemolovaného auta vyviazli len s malými škrabancami, talentovaný futbalista Jakub v ňom však naposledy vydýchol.

S blížiacim sa sviatkom Všetkých svätých pribudne v malej obci Papín ďalšia smútiaca rodina, ďalší pomník zahalený čerstvými kvetmi a horiacimi sviečkami. Už čoskoro sa tam naposledy rozlúčia s nádejným športovcom Jakubom, ktorého život tragicky vyhasol v stredu večer na ceste neďaleko Nižného Hrabovca.

V tomto aute sa viezla celá Jakubova rodina.
Zobraziť galériu (7)
V tomto aute sa viezla celá Jakubova rodina.  (Zdroj: FB, Polícia)

Talentovaný futbalista auto nešoféroval, no viezol sa ním aj s celou rodinu. Za volantom mala sedieť jeho mama, keď im cestu krátko po 16:35 neďaleko Nižného Hrabovca smerom na Strážske skrížil náves kamióna. "Po zrážke osobné auto odhodilo na pravý okraj cesty v smere jazdy a nákladné auto ostalo stáť pri pravej krajnici v smere svojej jazdy," uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Náraz bol veľmi silný a auto s Jakubovou rodinou úplne zdemoloval. Zo záberov z miesta, kde došlo k zrážke, až zamrazí. Na zadnom sedadle za vodičom, kde sedel Jakub, ostali stopy po krvi a pokrývali ich črepiny rozbitého skla. Matka, otec i 17-ročný brat sa pri zrážke zranili len ľahko, Jakub bol však na mieste mŕtvy.

FOTO Smrť futbalového talentu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB, Polícia)

"Boli s povrchovými zraneniami a pri vedomí prevezení na chirurgiu do Vranova nad Topľou," povedal pre Topky hovorca záchranárov Boris Chmel. Mladík ostal zrejme po nehode v aute zakliesnený a záchranári mu už nedokázali pomôcť. Podľa fotografií bolo práve miesto šoféra nárazom zasiahnuté najviac.

Jakub len pred dvoma týždňami oslávil 18. narodeniny a v stredu už zneli zvony oznamujúce koniec jeho životnej cesty. Smúti za ním nielen rodina, ktorej zahynul priamo pred očami, ale aj jeho futbalový klub TJ Družstevník Papín. Mladík bol totiž veľmi nádejným športovcom a zastával post kapitána. "Spomíname na teba Jakub, najlepší strelec, chlapec, jednoducho chlap s veľkým CH. Chýbaš nám, dávaj z nebíčka na nás pozor, navždy ostaneš v našich srdciach," lúčia sa so spoluhráčom na sociálnej sieti.

Jakub vpravo s kapitánskou páskou.
Zobraziť galériu (7)
Jakub vpravo s kapitánskou páskou.  (Zdroj: FB)

Spoluhráči si plánujú pred najbližšími zápasmi Jakuba uctiť minútou ticha. "Prosíme všetky mužstvá o uctenie si minúty ticha pred výkopom ich zápasu počas tohto víkendu," vyzýva miestny klub FC Oľka. Prípad prevzala polícia. "Vranovský vyšetrovateľ obvinil vodiča nákladného auta z prečinu usmrtenia. Stíhaný je na slobode," uzavrel Džobanik.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu