Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podivná zákazka v Bratislave: Tender na zvodidlá vyhrali o pár eur

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok

BRATISLAVA – Na cestách v Bratislavskom kraji vybudujú nové zvodidlá. Informácia vyšla na povrch len pár týždňov pred blížiacimi sa voľbami do VÚC-iek. Župné Regionálne cesty Bratislava, a.s. zaplatia za práce pri zabezpečení zvodidiel takmer o milión viac, než bola predpokladaná cena. Víťazná firma ponúkla sumu len o 106 eur nižšiu ako bola druhá ponuka v súťaži.

Trojročnú zákazku na výmenu jednostranných oceľových zvodidiel na cestách II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji získala firma Colas, s.r.o. Bratislava. Stalo sa tak prostredníctvom verejnej súťaže s použitím elektronickej aukcie spomedzi dvoch predložených ponúk. Predpokladaná cena prác bola okolo 5 mil. eur bez dane. Víťaznú firmu to bude stáť takmer o milión viac, a to 5,904 mil. eur vrátane DPH.

Regionálne cesty Bratislava informovali o výsledku tendra vo Vestníku verejného obstarávania. Ponuka druhého uchádzača, firmy Saroute, s.r.o. z Považskej Bystrice, bola len o 106 eur vyššia.

Regionálne cesty Bratislava, a.s. zabezpečujú správu a údržbu ciest v majetku Bratislavského samosprávneho kraja, ako aj obstarávateľskú činnosť v stavebníctve a uskutočňovanie stavieb. Do Obchodného registra bola spoločnosť zapísaná 1. augusta 2005 a má základné imanie 33,2 tis. eur.

Ako uviedol denník Sme, väčšinu akcií vo firme vlastní župa. Menšiu časť akcií vlastní súkromná firma RCBT, jej konateľom je bývalý partner J&T Igor Rattaj. Vedenie firmy pre denník vysvetlilo, že menšinový akcionár pomáha napríklad s financovaním stavby ciest či mostov a nedostáva ani dividendy. 

Spoločnosť Colas, s.r.o. bola založená v marci 2004, zabezpečuje vodorovné a zvislé dopravné značenie, ako aj letnú a zimnú údržbu komunikácií, prípravné práce pre stavbu, búracie, sekacie a kopacie práce, inžiniersku činnosť či výsadbu a údržbu zelene. Firma má základné imanie 6,64 tis. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu